Last news in Fakti

24 Юли, 2020 14:54 1 399 2

Тръмп отмени конгреса във Флорида

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • флорида-
  • конгрес-
  • коронавирус

Броят на заразените в Съединените щати надхвърли 4 милиона

Тръмп отмени конгреса във Флорида - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американският президент Доналд Тръмп отмени конгреса на своята Републиканска партия във Флорида. Причината - новият взрив на коронавирус. По думите му сега не е подходящото време за провеждане на такъв форум.

Решението на Тръмп идва на фона на данните, че броят на заразените в Съединените щати надхвърли 4 милиона. Част от конгреса обаче ще бъде проведена в Северна Каролина, където Тръмп официално ще бъде номиниран за президент на изборите през ноември. 

"Делегатите ще отидат в Северна Каролина и ще издигнат номинацията. Ще проведем и някои други събития с теле-митинги и по интернет в седмицата, за която говорим", каза американският президент Доналд Тръмп, предаде bTV.

Тръмп премести конгреса в Джаксънвил, Флорида, след като губернаторът на Северна Каролина настоя за по-малобройно събиране. Междувременно американският президент обсъди кризата с COVID-19 в телефонен разговор с руския си колега Владимир Путин. Тема на разговора са били още контролът на въоръженията и ситуацията около иранската ядрена програма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПернишкиО

    1 1 Отговор
    COVID-19 е измама !!!
  • 2 rаи

    0 0 Отговор
    Мисля, че това е грешен ход от Тръмп. Едно от нещата за които се борят "Demorats" е ограничаването на Тръмп. Те много добре знаят колко си вдига вота с публичните си прояви и ограничаването им заради изкуствената Корона е в тяхен плюс. Тръмp трябва да зачестява все повече и повече педизборните си кампании ако иска да има шанс за преизбиране. Не, че в случая е такава, но се почва от конгрес на републиканците, после кампания и накрая ще си остане само с телевизионните си изяви, които не могат да се конкурират с либералната машина владееща 90% от медиите в щатите.