27 Юли, 2020 07:12 3 701 5

От днес: В Австрия се влиза само с отрицателен тест

  • австрия-
  • коронавирус-
  • отрицателен тест-
  • тест-
  • българи

Австрия определи 32 рискови дестинации, за които важи новото изискване

От днес: В Австрия се влиза само с отрицателен тест - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

От днес при влизане в Австрия трябва да се представя отрицателен PCR тест, направен най-малко 72 часа преди пристигане в страната. От новото разпореждане на австрийските власти са засегнати и пристигащите от България.

Австрия определи 32 рискови дестинации, за които важи новото изискване за отрицателен PCR тест. Сред тях са страните от Западните Балкани, както и България и Румъния. При невъзможност да се представи резултат от тест, пристигащите трябва да се самоизолират и да се тестват в рамките на 48 часа от пристигането си на свои разноски, предаде БНР.

По информация на посолството ни във Виена при влизане в Австрия пристигащите от България трябва да представят и медицинско удостоверение по образец на немски или английски език. Продължава да е в сила безпрепятственият транзит през Австрия. За него не се изисква представяне на отрицателен тест за коронавирус, но при условие, че няма междинно спиране в Австрия и напускането на страната е гарантирано.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко, кафе ?

    8 1 Отговор
    Не аз торта, сахер.
    Себастиян Курц 😳
  • 2 Гост

    2 0 Отговор
    То и преди да забранят полетите от България си беше с отрицателен тест влизането.
  • 3 Karosel

    10 11 Отговор
    Мангъров да обясни, защо?
    Преди появата на този папагал бяхме за пример!

    Коментиран от #5

  • 4 Честито

    3 0 Отговор
    Честито Бгдебили. Това е благодарение на герберския вирусен щаб който всекидневно пуска фалшиви високи данни за заразени и починсли от Ковид19 и герберските медии които усърдно разспространявст фалшивите новини.
  • 5 Честито

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Karosel":

    Абе мис , да си пувал за менте новини?