Last news in Fakti

27 Юли, 2020 17:18 3 156 7

Властите в Каталуния заплашиха: Спрете с купоните, иначе ще върнем карантината!

  • испания-
  • каталуния-
  • ковид-19-
  • карантина-
  • пандемия

Каталуния е най-посещаваното от чуждестранни туристи места в Испания, но също така е и огнище на ново увеличаване на случаите с коронавирус

Властите в Каталуния заплашиха: Спрете с купоните, иначе ще върнем карантината! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Младите каталунци трябва да прекратят с купоните, защото иначе властите ще върнат строгите ограничителни мерки, пише "Дневник".

Управата на катедралата "Саграда Фамилия" може да бъде глобена, след като е позволила през уикенда отслужване на литургия с повече от позволения брой участници.

"Навлизаме в 10-те най-решителни дни на лятото. Намираме се в критична ситуация. В нашите ръце е да предотвратим тя да ескалира", заяви Ким Тора, ръководителят на регионалното управление.

Каталуния е най-посещаваното от чуждестранни туристи места в Испания, но също така е и огнище на ново увеличаване на случаите с коронавируса. Франция посъветва гражданите си да не пътуват там, след като същото сториха Германия и Белгия.

В петък властите в Каталуния затвориха всички нощни клубове, а на барове и ресторанти бе наредено за спират работа не по-късно от полунощ в десетки общини, включително в Барселона. На близо 4 милиона души бе препоръчано да си стоят вкъщи и да избягват пътувания, освен ако не е особено наложително.

Същият ден бе разпространено ново видео, специално насочено към младежите, в което тийнейджър казва: "Коронавирусът атакува нощем и особено младите хора".

В много части на Каталуня броят на заразените сега е същият като в дните, когато през март Испания обяви извънредните мерки, посочи днес Тора.

"Ако продължаваме с обществения живот, както е в момента, единственото, което ще постигнем, е влошаване на ситуацията", каза Тора, цитиран от "Ройтерс".

Той говори специално за т.нар. botellones - традиционни събирания на открито вечерно време за по питие и купон. "Като участвате в тези събирания, само демонстрирате липса на солидарност", критикува Тора младежите, които така само увеличавали риска от разпространяване на COVID-19.

Правителството в Мадрид също посочва, че след облекчаването на режима миналия месец именно сред младите са регистрирани най-много нови случаи.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Милиционер гуляйджия

    1 0 Отговор
    Милиционера разбира само пт бпй по манерката.

    Коментиран от #2

  • 2 ГРУ

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Милиционер гуляйджия":

    Ти затова ли си толкова увреден другарю милиционер ?
  • 3 БСП за България и Радев

    7 3 Отговор
    Оставете каталунците да купонясват. Коронавируса е измислица на #хунтата
  • 4 Covid 20

    6 2 Отговор
    Хайде ако обичат да не заплашват с репресии мирни жители в страна с уж установена демокрация. Не може оттук нататък да се налагат непрекъснато ограничения за щяло и нещяло, това не е шариат!
    Проблемът е медицински, а не политически или милиционерски, доколкото може и да е проблем изобщо, защото всичко е преувеличено.
    Никой не трябва да допуска да бъде воден за носа!

    Коментиран от #6

  • 5 Разгневен

    1 6 Отговор
    Затваряй ги по домовете не умните! Те и нашите безпътни младежи са същите! Егоисти ...
  • 6 Разгневен

    4 7 Отговор

    До коментар #4 от "Covid 20":

    Тука става въпрос за колективна отговорност! Ако ли не, да ги пратят на 1 остров всичките купонджии и те там да беснеят на воля. Който оцелее, оцелее... Защо такива нехайници трябва да са сред нас?

    Коментиран от #7

  • 7 Антимилиционер

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Разгневен":

    Точно обратното драги хипохондрико. Такива като теб трябва да се изолират на остров,защото сте по-малко на брой.