27 Юли, 2020 17:56 2 302 2

ЕК призова страните членки за взаимно информиране за мерките срещу Covid-19

  • ес-
  • икономика-
  • ковид-19-
  • коронавирус

Правилата за подлагане на карантина след завръщане от определена държава или регион на Европейския съюз се въвеждат едностранно от всяка членка на ЕС

ЕК призова страните членки за взаимно информиране за мерките срещу Covid-19 - 1
Снимка: shutterstock

Европейската комисия призовава страните от съюза да се информират взаимно за мерките, които предприемат срещу Covid-19, например, въвеждането на карантина след пътуване, заяви говорител на пресслужбата на ЕК, предаде БГНЕС.

Правилата за подлагане на карантина след завръщане от определена държава или регион на Европейския съюз се въвеждат едностранно от всяка държава от ЕС.

„За да има координиран подход в Европейския съюз, призоваваме държавите много активно да се информират взаимно за такива мерки. От наша гледна точка също е важно страните да прилагат един и същ подход към региони и съюзни държави със сходна епидемиологична ситуация, за да не се създава дискриминация между различните региони“, каза говорителят на ЕК.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гей Билтс

    0 0 Отговор
    Щабът е в Медина, щатът Вашингтон.
  • 2 координирайте се всички срещу Ганьо

    3 0 Отговор
    Кочинката я не искат вече никъде. Навсякъде, за да щъка на Ганьо ще му се наложи да носи по един куфар епикризи и тестове, че не е чумав и всичко това багодарение на минаването на Баце с 200 из дупарлягите.