Last news in Fakti

28 Юли, 2020 08:11 3 075 0

Местните власти във Франция въвеждат нови ограничения

  • франция-
  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • оливие веран

Френският здравен министър Оливие Веран призова младите да спазват ограничителните мерки

Местните власти във Франция въвеждат нови ограничения - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Плажовете, парковете и градините на бретонския град Киберон в Западна Франция вече са затворени вечерно време по решение на местните власти след нов пик на заразявания с коронавирус, особено сред млади хора, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Това влязло в сила от снощи решение е взето след регистрирането на 54 случая на заразяване в туристическия град.

"Тези 54 случая са санитарен клъстър с висок потенциал на предаване. Продължават проверките на рисковите контакти около тези нови случаи", съобщи областната управа.

Плажовете и обществените градини и паркове на града вече са затворени от 19 до 05 ч. по Гринуич.

Кметът на съседния град Сен-Пиер-Киберон също публикува такава наредба.

От миналия четвъртък носенето на маски вече е задължително на откритите пазари и в силно посещавани от населението места.

От днес северният град Туке-Пари-Плаж въведе задължително носене на маски в градския център от събота и през целия месец август. Отсрочката е дадена заради необходимото време за практическо прилагане на мярката.

От петък в Абевил, на 50 км от Туке, е задължително да не носи маска на открито при масови събирания на хора на възраст над 11 години.

Предишния ден кметът на западния град Мон-Сен-Мишел въведе задължително носене на маски от 10 до 18 ч. до 30 септември.

В събота френският здравен министър Оливие Веран призова младите да спазват ограничителните мерки.

Поради предизвиканата от санитарното положение несигурност и затварянето на много граници, голяма част от французите предпочетоха да изкарат лятната си ваканция в страната.

Като в други европейски страни, във Франция заразяването с коронавируса бележи покачване с над 1000 нови заразени на ден.

Епидемията е взела над 31 000 жертви във Франция.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА