Last news in Fakti

28 Юли, 2020 19:46 6 442 5

Борис Джонсън се аргументира за решението, което шокира британците

  • великобритания-
  • испания-
  • коронавирус-
  • борис джонсън-
  • забрана

На някои места в Европа започват да се наблюдават признаците на втора вълна

Борис Джонсън се аргументира за решението, което шокира британците - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Министър-председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън заяви, че неговото правителство има дълг да опази Обединеното кралство от втора вълна на коронавируса. Той каза това пред репортери в защита на препоръката на британските власти към техните граждани да не пътуват до Испания, ако това не е наложително, съобщи AP.

По думите на Джонсън британското правителство трябва да предприеме "бързи и решителни действия", ако сметне, че в дадена страна отново започва да се повишава рискът от разпространение на заразата. Решението за по-строгата препоръка по отношение на пътуванията до Испания предизвика недоумение сред някои британци. Испания е най-популярната дестинация за летните почивки на поданиците на Обединеното кралство.

"Нека бъдем напълно откровени за това, което се случва в Европа, при някои от нашите европейски приятели. Опасявам се, че на някои места започват да се наблюдават признаците на втора вълна на пандемията", заяви премиерът. По думите на Джонсън Великобритания ще наложи карантини и за хора от други страни, ако случаите на зараза там растат, както беше направено с връщащите се от Испания. Великобритания е европейската държава с най-много жертви на COVID-19. По данни на университета "Джонс Хопкинс" към момента те са 45 844.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мангърясали милиционери

    9 17 Отговор
    Елате у нас - всички путинясали милиционери са с корона.
  • 2 Грейс

    17 4 Отговор
    Всеки луд с номера си. И този като Боко лъже на порази.

    Коментиран от #5

  • 3 Карапуткова

    5 2 Отговор
    Денисчето пак недоразбрал,както винаги.Борето нищо не е забранявал а само наложи 2седмична карантина на идващите от Испания.
  • 4 Иван Иванов

    11 4 Отговор
    Абсолютен смотаняк!
  • 5 Севда тв

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "Грейс":

    Колега,Борис Джонсън е завършил Итън Колидж в Оксфорд с отличие.Тиквата от Банкя е обикновен милиционер-пожарникар с обучение на стражево куче.Толкоз за двамата премиери.