Last news in Fakti

29 Юли, 2020 08:58 2 820 17

Ваксината за COVID-19 ще струва 50 долара

  • ваксина-
  • сащ-
  • коронавирус-
  • модерна-
  • изпитания

Американската компания е започнала третата фаза на клиничните изпитания

Ваксината за COVID-19 ще струва 50 долара - 1
Снимка: БГНЕС

Американската биотехнологична компания „Moderna” възнамерява да определи цена за ваксината, която разработва за COVID-19 между 50-60 долара, съобщи в. „Файненшъл Таймс”, позовавайки се на информирани източници.

Това е цената, която компанията ще определи за САЩ и други страни с “висок жизнен стандарт”, пише авторитетното издание, цитирано от агенция БГНЕС.

Съобщава се, че цената вероятно ще се промени, тъй като „Moderna” е определила цена на ваксината по-висока от тези, разработвани от „Pfizer” и „BioNTech”, които миналата седмица сключиха споразумение с властите на САЩ за продажба на до 600 милиона дози коронавирусна ваксина, която разработват на масови продажни цени до 19 долара за доза.

По-рано беше съобщено, че американската биотехнологична компания „Moderna” е започнала третата фаза на клиничните изпитания на ваксина срещу коронавируса. Проектът за ваксина на компанията е подкрепен от федералното правителство на САЩ, което обеща близо 500 милиона долара и я избра като една от първите компании, които започнаха мащабни изпитания на ваксината си върху хора.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гей Билтс

    21 2 Отговор
    Няма безплатен обяд, дори и едноспосочният към Казана се заплаща.
  • 2 габровец от варна

    28 6 Отговор
    Заврете си я тая ваксина дето слънце не огрява.😄
  • 3 КХБГУ

    18 2 Отговор
    Първо да се ваксинират сатанистите !!!!! А НАС ДА НЕ НИ МИСЛЯТ !!!!!!!!!!!!
  • 4 ИСПАНИЯ

    9 3 Отговор
    ИСПАНСКИТЕ САТАНИСТИ ПОДГОТВЯТ ЗАКОН В КОЙТО ЩЕ ИМАТЕ САНИТАРНИ КАРТИ ВКОИТО ЩЕ Е ОТБЕЛЯЗАНО КОЙ Е ПРЕБОЛЕДУВАЛ КОЙ ИМА АНТИТЕЛА И С ТАЗИ КАРТА БОГОИЗБРАНИТЕ ЩЕ ИМАТ ДОСТЪП ДО КИНО ТЕАТЪР СПОРТИ ЗАЛИ И Т.Н. 10О ПЪТИ СА ПОВТОРИЛИ ЧЕ ТОВА НЕ БИЛО ДИСКРИМИНАЦИЯ А ИСКАЛИ ПРОСТО ДА НИ ЗАЩИТЯТ.СЛЕДВАЩА ФАЗА Е ВАКСИНИРАНИТЕ ЩЕ СА БОГОИЗБРАНИ КАРМЕН ДИАЗ Е ВНОСИТЕЛЯ НА ЗАКОНА КАЗВА ЧЕ ПЪРВО В ИСПАНИЯ И ПОСЛЕ В ЦЕЛИЯ СВЯТ СЪБУЖДАЙТЕ Е ИЗМИТАЙТЕ ВСИЧКИ САТАНИСТИ КОИТО ВИ ОБЛЪЧВАТ С КОРОНАВИРУС СЪБУЖДАЙТЕ СЕ ДОКАТО НЕ Е КЪСНО...

    Коментиран от #7, #10, #11

  • 5 ха ха ха

    14 2 Отговор
    И за 1,29 никой няма да я купи ;)

    На кой му се мре? Я вижте пенциите къде ги ваксинираха с безплатната грипна ваксина какво ги сполетя?
  • 6 А кажете, че не бизнес

    10 2 Отговор
    Първо взимате по 500 мил. минимум помощ от държавата после продавате по два уморени вируса в милиони дози по минимум 20$ и то по няколко пъти, щот вирОса е корав и те така! Гледайте, къде са милиардерите, като Гей Билс и подобни хиени и там е "играта"!
  • 7 не съвсем

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "ИСПАНИЯ":

    Искат да направят ваксинирането задължително и който не е ваксиниран, да няма пари за ядене.

    Бил Гейтс /ваксинален съюз/ GAVI и биометричната компания за самоличност, Trust Stamp, ще изпробва система за цифрова идентичност, която да бъде свързана със системата за заплащане към Mastercard. Целта е да се премахнат паричните средства. Програмата ще бъде въведена в Западна Африка и ще бъде обвързана с ваксината COVID-19, която ще стане задължителна през 2021 г. Вашият ваксинен статус ще бъде актуализиран когато получавате повече ваксини. Няма ваксини? Няма пари. Това е върховният контрол. -GEG

    Това естествено ще си остане само мечта, колкото и добре да са го измислили с лъжата какавида-19 :D
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 незнайко

    5 1 Отговор
    НАЙ НАКРАЯ ИЗПЛЮХА КАМЪЧЕТО !!! 50 долара за една ваксина ! 7 милиарда ваксини по 50 долара са 350 МИЛИАРДА ДОЛАРА !!! Честито на тези които ИЗМИСЛИХА ТАЗИ ПАНДЕМИЯ !!!

    Коментиран от #13, #14

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ха ха ха

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "ИСПАНИЯ":

    Пиша отново, понеже цензурата в този "демократичен" сайт е огромна!

    Събирайте си партакешите от Испания и цяла Европа, докато все още можете да пътувате без ваксина и се прибирайте в България - ваксинирането ще започне от Европа и ще завърши в САЩ, защото ония там са войнствени, а и не е ясно дали ще успее пъкления им план. ИЕ не е ЗЕ и нищо се не знае, но със сигурност е по-добре да си тук... българинът никога не е обичал да му се налагат, ще стане война ;)
  • 12 Антимилиционер

    1 2 Отговор
    Руската ще е 50 рубли. И двете са безполезни де.
  • 13 Ффф

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "незнайко":

    Охлюв, от години сащ печатат по 1 трилион $ годишно. Какво ги топлят 350 млрд? За толкова месеци вместо да правят ваксина щяха да си напечатат. А колко са загубите отделно.
  • 14 Ффф

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "незнайко":

    Охлюв, от години сащ печатат по 1 трилион $ годишно. Какво ги топлят 350 млрд? За толкова месеци вместо да правят ваксина щяха да си напечатат. А колко са загубите отделно.
  • 15 Ффф

    1 0 Отговор
    Охлюв, от години сащ печатат по 1 трилион $ годишно. Какво ги топлят 350 млрд? За толкова месеци вместо да правят ваксина щяха да си напечатат. А колко са загубите отделно.
  • 16 Bill Gates

    2 1 Отговор
    Няма никакво значение. И двете фирми „Moderna“ и “BioNTech“ са на Бил Гейтс. Супер прецакване.
  • 17 Рошко

    2 0 Отговор
    Ваксините не ме интересуват, короната пък хич