Last news in Fakti

29 Юли, 2020 12:00 2 900 6

Задължително носене на маски в Гърция

  • гърция-
  • маски-
  • коронавирус-
  • мерки-
  • закрито

Нарушителите се наказват със 150 евро

Задължително носене на маски в Гърция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Гърция от днес въведе задължително носене на предпазни маски във всички затворени обществени места. Засега специалните изисквания към туристите са до 4-и август, но според епидемолозите, те ще се прилагат до края на туристическия сезон.

С глоба от 150 евро се наказва от днес неносенето на предпазни маски в закрити обществени места, предаде БНР. Задължително се пътува с маска в обществения транспорт. Във всички магазини клиентите са задължени да носят маски и да спазват дистанция.

В държавни учреждения и банки се влиза само с маска. Дори в асансьорите е задължително да се влиза с покрито лице. "Трябва да се научим да живеем по този начин", заяви заместник-министър Хардалиас, отговорен за контрола върху разпространението на коронавируса. Въпреки реакцията на някои духовници, които не допускаха хора с маски да присъстват на литургия, от днес Светият синод на гръцката църква разпореди във всички храмове да се влиза само с маски.

Мерките са наложителни след анализ на епидемологичната обстановка в страната. Засега Гърция държи ниски нива на заразени, в последното денонощие 52-ма са регистрирани с коронавирус, но властите се страхуват от разпространение в областите Атина и Солун, където са повечето случаи.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    2 3 Отговор
    13-ти Ноември, Петък - Бай Дончо почва жътвата на души.
  • 2 Гръцкият Майтапчийски

    5 4 Отговор
    "Трябва да се научим да живеем по този начин" Аре още един несбъднат диктатор !
  • 3 Митко

    5 8 Отговор
    Браво отивайте пак в гърция това е най долната страна в европа. Мразят ни и ни глобят на всеки ъгъл. Никога повече в гърция.

    Коментиран от #4

  • 4 Бг Туриста

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Митко":

    Не знам тебе що те глобяват. Тук съм вече близо месец на почивка и никой не ме глобява...и мисля да поостана още доста....вместо да ям парче диня за 36лв на мутроморието
  • 5 Бачо Киро

    2 0 Отговор
    Нормално. ЕК отхвърли разпределянето на милиардите, дето Боко и компания го мъдриха 5 дни и сега всички подкараха пак старата песен с вируса....
  • 6 Чочко

    2 0 Отговор
    Глобяват тия къде не требва да пътуват никъде извън БГ и заради които ни се носи лиша слава навън