Last news in Fakti

29 Юли, 2020 12:56 1 657 3

Броят на заразените по света се е удвоил за последните 6 седмици

  • сзо-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • сащ-
  • заразени

Тревожни данни на Световната здравна организация

Броят на заразените по света се е удвоил за последните 6 седмици - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Пандемията от коронавирус в световен мащаб се ускорява, за последните шест седмици броят на заразените с COVID-19 се е удвоил - данните са на Световната здравна организация.

Все повече държави в Европа връщат по-строгите карантинни мерки. Франция и Германия намалиха броя на хората, които могат да се събират, акцентира се върху социалната дистанция. В Белгия от днес започват да действат по-строги рестрикции, за област Антверпен е наложен и вечерен час, предаде БНТ. В Испания затварят нощните заведения.

Късно снощи Горната камара на италианския парламент одобри удължаването на извънредното положение в страната до 15 октомври. Днес се очаква това да се случи и в Долната камара. Отвъд Океана - САЩ са с рекорден брой смъртни случаи от COVID-19. Усложнена е и ситуацията в Латинска Америка - заразените на континента представляват 25% от общия брои носители на инфекцията. Само в Бразилия за последните 24 часа са потвърдени над 40 000 нови случая.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛесноЕДаСиПрост ЕООД

    3 0 Отговор
    Не ли някак си странмо, че всеки ден умират къде със, къде поради КВ и нито един от тях е известен политик, банкер или който и да е мултимилионер. Все обикновени хора. Ба ка пробира тооо вирус. Не КВ трябва да му казват. Вируса на бедните е по - правилно.
  • 2 абг

    2 0 Отговор
    А смъртността се стопи. Очакваме подновяване на смъртността по време на грипния сезон през зимата и пролетта, случайностите на съдбата.
  • 3 Антимилиционер

    1 0 Отговор
    Милиционврите ще спасят света, като се заразят и осакатят и осигурят за умните стаден имунитет. Нали, милиционери?