29 Юли, 2020 13:06 2 956 4

Балканска държава се запасява с ваксини срещу COVID-19

  • хърватия-
  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • ваксина-
  • вили берош

Хърватия е подписала предварителен договор на европейско ниво, с който е резервилала около милион и половина ваксини против новия коронавирус

Балканска държава се запасява с ваксини срещу COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Хърватският здравен министър Вили Берош заяви, че Хърватия е подписала предварителен договор на европейско ниво, с който е резервилала около милион и половина ваксини против новия коронавирус, предаде Танюг.

Съществуват няколко големи инициативи, засега две са най-големи, от които една е на европейско ниво. Те имат за цел да се подпишат предварителни договори с различни производители на ваксини, които в този момент са стигнали най-далеч в изпитванията. На европейско ниво Хърватия подписа един такъв договор, с който резервирахме милион и половина дози от тази нова ваксина. Това подписах преди два дни, съобщи снощи Вили Берош, цитиран от БТА.

Министърът каза за хърватската нацонална телевизия, че има още една глобална иницитива, за която още не са сигурни трябва ли да се присъединят към нея, а и всички предварителни договори са свързани с предварително плащане.

Парите не са проблем, когато се появи нова ваксина, която да е надеждна, а дотогава имаме доста време и тестване, каза министърът.

Той би желал да бъде оптимист, но не е сигурен колко бързо ще пристигне ваксината.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    8 0 Отговор
    И Баце ви е пазарил с Лукавия.
  • 2 Точка Омега Последни Времена

    3 0 Отговор
    Глобалната инициатива я пише на най-отгоре на камънете Georgia Guidestones
  • 3 луда 🐮

    3 1 Отговор
    Започвам да се чувствам като крава на водопой у Марица.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.