Last news in Fakti

29 Юли, 2020 13:58 2 481 1

Над хиляда заразени са регистрирани в Украйна за 24 часа

  • украйна-
  • коронавирус-
  • заразени-
  • русия

Оздравелите в страната досега са 37 395

Над хиляда заразени  са регистрирани в Украйна за 24 часа - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Украинските медици регистрираха през последното денонощие нови 1022 заразени с коронавируса, 650 оздравели и 21 смъртни случая. Това съобщи Съветът за национална сигурност и отбрана на Украйна, предаде ТАСС.

От началото на пандемията в Украйна са открити общо 67 597 случая на заразяване с новия патоген. Оздравелите досега са 37 395 (55,3 на сто от всички инфектирани), починалите - 1650 (2,44 процента).

До 31 август в Украйна е обявена т. нар. адаптивна карантина - местните власти могат по свое усмотрение да засилват или отслабват санитарните ограничения според ситуацията, ако това не влиза в противоречие с федералните мерки.

Броят на заразените с коронавирус в Русия пък нарасна за денонощие с 5475 и достигна общо 828 990 души, като по този показател страната се нарежда на четвърто място в света, съобщи днес пред журналисти оперативният щаб за борба със заразата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    2 1 Отговор
    1мил да са утре, и жив украинец на нашето лайноморие да не стъпи дано