Last news in Fakti

31 Юли, 2020 13:11 2 858 4

Тази държава забрани продажбата на алкохол

  • алкохол-
  • коронавирус-
  • забрана-
  • еквадор

Целта е да се предотврати разпространението на коронавируса

Тази държава забрани продажбата на алкохол - 1
Снимка: Shutterstock

Властите в Еквадор забраниха продажбата на алкохол през почивните дни на по-голямата част от територията на страната. Целта е да се предотврати разпространението на коронавируса, съобщи на сайта си Комитета за действие при извънредни ситуации, предаде БНТ.

Забраната ще важи за периода от 31 юли да 12 август и ще действа в 18 от 24-те провинции на страната. В шест от тях ще бъде затегнат полицейският час. В момента общият брой на заразените с коронавирус в Еквадор възлиза на 84 370 души, а смъртните случаи са 5657. Властите смятат, че още около 3500 смъртни случая биха могли да са свързани с последици, предизвикани от коронавируса.

В Еквадор през март беше въведено извънредно положение, а през май някои от мерките бяха отслабени. В региони, където епидемиологичната обстановка позволява, частично възобновиха работата си търговските учреждения и общественият транспорт. По-късно бяха възобновени частично въздушните превози. Продължава да бъде в сила забрана за провеждане на обществени мероприятия, училищата са затворени и са ограничени междуградските пътувания.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антимилиционер

    0 5 Отговор
    Къде е тази държава,че ни занимавате с простотиите и?

    Коментиран от #2

  • 2 Антимилиционер

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Антимилиционер":

    Айде да не ми ползваш ника, кух съветски милиционер! Толкова ли ти е празна главата, че се налага да ползваш наготово неща?

    Коментиран от #4

  • 3 1234578

    0 0 Отговор
    Забраната на алкохола и цигарите. Пaдaт прeд cъдa, зaщoтo ce нaрушaвaт прaвaтa зa „oбщa cвoбoдa нa дeйcтвиe”.

    Ами забраната на наркотици тогава!!!
  • 4 Антимилиционер

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Антимилиционер":

    Аааа това си е моя ник. Избери си друг чиче