3 Август, 2020 07:45 2 546 4

Тръмп забогатя в кризата с $446 млн.

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • коронавирус-
  • ковид-19

Президентът на САЩ посети щата Флорида, който е от жизненоважно значение за преизбирането му през ноември

Тръмп забогатя в кризата с $446 млн. - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Доходите на Доналд Тръмп през 2019 г. са не по-малко от 446 милиона долара, изчисли в. “Уолстрийт джърнъл”.

През 2019 г. американският президент е спечелил $ 21,4 млн. от своя курорт Мар-а-Лаго в щата Флорида, показва 78-страничният документ за доходите на Тръмп, публикуван от Управлението по въпросите на етиката към правителството. В декларацията за 2018 г. доходът от комплекса е бил почти $ 22,7 млн.

Печалбата от хотела във Вашингтон е намалена с $ 300 000 в сравнение с 2018 г. и представлява $ 40,5 милиона. От друга страна, през 2019 г. курортът в Маями Trump National Doral Miami е донесъл на президента $ 77,2 млн. – с $ 1,3 млн. повече от предходната година.

Нараснали са и доходите от голф клуба в Бедминстър, щата Ню Джърси - от $ 15,7 млн. до $ 17,7 милиона.

По време на предизборната си кампания през 2016 г. Тръмп твърдеше, че състоянието му надхвърля $ 10 милиарда. Експертите неведнъж изразяваха съмнение, според тях съвкупната стойност на активите му е значително по-малка.

Междувременно президентът на САЩ посети щата Флорида, който е от жизненоважно значение за преизбирането му през ноември.

Тръмп произнесе предизборна реч пред шерифи от Флорида, като се опита да хвърли вината за повишаването на равнището на престъпността в някои от най-големите градове на САЩ върху кметовете от Демократическата партия.

Президентът заплаши да изпрати федерални сили на реда да защитят общностите, които той определи като застрашени. “Те защитават престъпници и Джо Байдън е против смъртното наказание дори за убийци на полицаи”, заяви Тръмп пред стотици привърженици, които отидоха да чуят речта му на пистата на международното летище във Флорида.

Тръмп участва и в среща, за да разгледа борбата с коронавируса и подготовката за приближаващия ураган Исаяс, който се очаква да удари Южна Флорида. 


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бою

    9 1 Отговор
    Напълни повече в шкафовете
  • 2 Давид

    10 5 Отговор
    Тръмп удари много жестоко международната банда . Спря им войните , педофилската им мрежа ръководена чрез Израел за набиране и контролиране на политици педофили като Джо Байдън . Удари петролната мафия също контролирана от тези сатанисти . У нас Джо Байдън е Кристалина Георгиева и Соломон Паси .
  • 3 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    12 1 Отговор
    Изводът: Който пие белина - забогатява...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.