Last news in Fakti

3 Август, 2020 17:10 3 280 12

Един човек умира от Covid-19 на всеки седем минути в Иран

  • иран-
  • коронавирус-
  • covid-19

Някои експерти се съмняват в точността на официалната статистика за Covid-19 в страната

Един човек умира от Covid-19 на всеки седем минути в Иран, съобщи държавната телевизия в понеделник, след като здравното министерство обяви 215 нови смъртни случаи от болестта. Медиите в страната пък предупреждават за липса на подходящо социално дистанциране. Това предаде Reuters.

Говорителят на иранското министерство на здравеопазването каза, че през последните 24 часа страната е отчела 215 смъртни и 2 598 потвърдени случаи на коронавирус. С това общият брой на починалите от заразата нараства до 17 405, докато инфекциите се увеличават до 312 035. 

Държавната телевизия показа и няколко иранци на оживена улица в Техеран, които не носят маски за лице и не спазват социалното дистанциране. 

Някои експерти се съмняват в точността на официалната статистика за Covid-19 в Иран. Доклад на изследователския център към парламента от април показва, че броят на случаите и починалите от коронавирус в страната може да е два пъти по-голям от данните, обявени от здравното министерство.

В проучването се казва, че официалната статистика за Covid-19 в Иран взима предвид само смъртните случаи в болниците, както и тези, които вече са дали положителен тест за заразата. 

BBC съобщи в понеделник, че, въз основа на данни от анонимен източник, броят на починалите от коронавирус в Иран може да бъде три пъти по-голям от обявения. Местните здравни власти отрекоха доклада и заявиха, че не е имало прикриване.

С нарастването на смъртните случаи от болестта, след като ограничителните мерки бяха облекчени в средата на април, иранските власти заявиха, че ако не се спазват здравните разпоредби, мерките за ограничаване на разпространението на Covid-19 ще бъдат възстановени.
 


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 8444

    6 0 Отговор
    А..., от бомба колко?
  • 2 Мисирките

    9 0 Отговор
    се надпреварват да пишат лъжи и небивалици.

    Коментиран от #9

  • 3 Баш Батка

    10 0 Отговор
    И в Африка вече не умират от глад и жажда а от кокона гирус.
  • 4 Гост

    8 0 Отговор
    А в ТЕРИТОРИЯТА НА ШАЙКАТА ВСЕКИ ДЕН 96 ОТ ВСИЧКО.....КАКЪВ КОВИД,КАКВИ 5лв....ГЕНОЦИДА ТУК Е ВСЕКИ ДЕН...,,ТРОВЕНЕТО,, НА ХОРАТА...
  • 5 Рошко

    2 1 Отговор
    В краварника на минута, а сега де то тва умиране то що не вземете да го смятате в километри
  • 6 Гост

    10 0 Отговор
    В Африка ВСЕКИ ден УМИРАТ около 10 хил. деца под 5 год.възраст от липса на храна и вода, и това не е"пандемия"!?

    Коментиран от #10

  • 7 любопитен

    1 0 Отговор
    Че и тях ли ги хваща този вирус ? Предполагах , че вирусът е за държави със Здравни Каси .........да могат да се точат .

    Коментиран от #8

  • 8 КУКУ,МЯУ

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "любопитен":

    Интересно разбиране имаш...😂
  • 9 Кои мисирки?

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мисирките":

    Международните ли? Тези от Ройтерс? Или официалните власти в Иран?Мре се много здраво там. Дълго време бяха по около 100 жертви на ковид за денонощие. Сега са по 200.То и нашите 16 починали на фона на мизерно малкото население на България са предостатъчно... И все по-зле ще стават нещата. Независимо кой ще е на власт.Защото никой не спазва елементарни мерки за социална дистанция, а протестите са най-голямата възможна простотия по време на пандемия. Дори да са с най-добри намерения. А лично аз дълбоко се съмнявам в качествата на президент, размахващ заплашително юмрук. И в управленските качества на Христо Иванов и Слави Трифонов. Кой пуска според вас слуховете за договора между ГЕРБ и Слави. Ами някой от другите заинтересовани политически субекти, прицелили се във властта?Калните, долни игри и компроматите войни се вихрят вече с пълна мощ... Така че промяната, на която се надявате, няма да се осъществи.
  • 10 Трагедия е, но не е

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    пандемия. Не са заразни гладът и мизерията. Но лесно се възпроизвеждат. А защо трябва да раждат по 7-8 деца като не могат да ги изхранват. Защо трябва да им скача населението за 50 години няколко пъти като не могат да го изхранват?За да се опитват на всяка цена да достигнат до "богатата Европа" и да я опоскат като скакалци. Или да станат поредните терористи на Ислямска държава или някоя подобна групировка?

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 гуньо

    1 0 Отговор
    И как го исчислиха мисирките колко точно умират в иран,сигурно седят пред моргите и броят труповете .