4 Август, 2020 16:53 1 818 15

Епидемичната ситуация в САЩ не може да бъде облекчена за кратко време

  • сащ-
  • пандемия-
  • ковид-19-
  • коронавирус

Американското правителство е направило сериозни грешки в отговора на епидемията от новия коронавирус, поставяйки икономиката, а не здравето на хората на първо място

Епидемичната ситуация в САЩ не може да бъде облекчена за кратко време - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Професор Дидие Питет, директор на отделението за превенция и контрол на инфекциозните заболявания в болницата на Женевския университет, заяви вчера в интервю за Китайската медийна група, че американското правителство е направило сериозни грешки в отговора на епидемията от новия коронавирус, поставяйки икономиката, а не здравето на хората на първо място.

Затова заразата се превърна в огромно бедствие за американците, отбеляза проф. Питет, добавяйки, че броят на новите случаи в Съединените щати продължава да е голям и е невъзможно епидемичната ситуация да бъде облекчена за кратко време, съобщава Радио Китай. 

Той критикува остро и решението на Вашингтон за оттегляне от Световната здравна организация.

"Всички мои приятели, учени и лекари от САЩ се срамуват от глупавото решение на Белия дом да прекрати финансирането за СЗО. Защото всички знаят, че никоя държава не може сама да се справи с пандемията", добави професорът.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 глоги

    5 0 Отговор
    Епидемичната ситуация в САЩ не може да бъде облекчена за кратко време. И АЗ КАКВО ДА НАПРАВЯ? ДА СИ МУ МИСЛИ БАЙ ДОНЧО ТРЪМПОВ.
  • 2 Ivan

    6 2 Отговор
    Америка вече е разграден двор и я обират хиените и хакерите!
  • 3 Дано да няма край

    4 5 Отговор
    Заслужават си го
  • 4 Бай Дончо експерт по фалитите

    3 2 Отговор
    Мейк Америка броук ъгейн.
  • 5 духайдуду

    2 3 Отговор
    американското правителство е направило сериозни грешки в отговора на епидемията от новия коронавурис.....Съединените щати продължава да е голям и е невъзможно епидемичната ситуация да бъде облекчена за кратко време...САЩ СА КОРОНАВУРСТ И ПРОДЪЛЖАВА ДА ИМ Е ГОЛЯМ.
  • 6 Фен

    5 4 Отговор
    Глупости! Да им пратят Мангъров и Радев! Те ще ги оправят!

    Коментиран от #8

  • 7 Уса

    4 1 Отговор
    Големите измами трудно се облекчават
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Роки

    3 0 Отговор
    И аз не мога да се облекча за кратко време.
  • 10 Баи

    2 0 Отговор
    Европа да наложи - санкции и мониторинг на американските граждани влизащи в - ес за да бьде спряна пандемията идваща от - сащ
  • 11 не може да бъде

    1 0 Отговор
    Аз не виждам никакво глупаво решение на Белия дом.Виждам. първо ,една увереност в собствената непогрешимост,основана на убеждението ,че американското здравеопазване е най-доброто в света!?Но според мен ,такова в САЩ просто няма -има една система за продажба на медицински услуги,/която и ние възприехме/която няма нищо общо със здравеопазването !Здравеопазването -това е преди всичко профилактика на заболяванията,комбинирана със социални и др.действия,създаващи предпоставки за добро здраве!Не е лесно и просто и се гради с години!сега американците сърбат и ще продължават да сърбат още дълго време тази попара ,която са си надробили от повече от 100 г!В интерес на истината тяната система през последните 40-50г.е успявала да се справи преди всичко заради високия жизнен станадрт-но и сега този стандарт пада с всеки изминат ден!
  • 12 С А

    2 1 Отговор
    Само един до сега се е отървал 100% от короната и това е Принц Хари. Другите (излекувани) просто са прескочили трапа но си остават виросоносители затова кривата върви само нагоре.
    Бил Гейтс отдавна знае това и опасва планетата със сателити за 5G
    като ни чипира да може и да ни обере и контролира.
    Богатите не инвестират в празни работи парите си.

    Коментиран от #13

  • 13 Уау

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "С А":

    Бил Гейтс отдавна те е чипирал тебе през Уиндоуса уе.
  • 14 Аман от критикуващи

    1 0 Отговор
    Тоя как си го представя най голямата икономика в света да спре за месеци. Плюс това мерките на място зависят от Губернатора на съответния Щат, не толкова от Доналд, който подхожда напълно разумно с редки ексцесии. Друг е въпроса че първобитното население, особено безотговорни тинейджъри, не спазват мерки и сеят зараза. А СЗО е една некомпетентна организация която подведе всички неколкократно по време на пандемията. За какво им е на САЩ подобна безсмислена бюрократична структура?
  • 15 БРЦК

    0 0 Отговор
    Шефът на СЗО е осъждан за педофилия . Незнам как СЗО ще помогне на която и да е страна там са само чантажии на заплати които им плащат около 200 страни . Човешка идиотия . И всички трябва да се подчиняваме. Глупст