Last news in Fakti

5 Август, 2020 09:51 3 348 3

Нов ръст на заразените с COVID-19 в Гърция

  • гърция-
  • коронавирус-
  • заразени-
  • ръст-
  • граница

От началото на епидемията са регистрирани общо 4855 случая

Нов ръст на заразените с COVID-19 в Гърция - 1
Снимка: Shutterstock

През последните 24 часа Гърция регистрира рекордно голям брой нови случаи на заразени с коронавируса – 121, от които само пет са от тестове, извършени във входните КПП-та в страната, според официални данни на Националната организация за обществено здраве, предаде МИА.

Според гръцките медии, от днешните нови случаи 47 са в Солун, 26 в Атика, 8 – в Лариса, 7 – на остров Корфу и двама в други по-малки населени места в Гърция. От началото на епидемията са регистрирани общо 4 855 случая, предаде БГНЕС.

Тъй като през изминалата седмица броят на новите случаи в Гърция започна рязко да се увеличава, заместник-министърът на гражданската защита Никос Хардалиас и професорът по епидемиология и ръководител на компетентния комитет в Министерството на здравеопазването Сотирис Циодрас проведоха спешна пресконференция вчера следобед.

През последните 24 часа и в Кипър са регистрирани все по-голям брой нови случаи на заразата. Министерството на здравеопазването заяви, че са регистрирани 25 нови случая, което доведе до броя на положителните случаи от началото на епидемията до 1180. 


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това е лъжа

    8 4 Отговор
    Докога ще лъжете това е схема за пране на пари... Гърците ги съсипаха с тоя ковид
  • 2 Митко

    3 11 Отговор
    Ето това е една причина защо Бойко да остане при нас нещата се нормализират поради неговите заповеди... Това е и ще спаси България напред Бойко Борисов мой човек...

    Коментиран от #3

  • 3 Баровеца-СФ

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Митко":

    Мите,какво виждаш ,че се е нормализираЛо? ЧОВЕК НЕ СЕ ЛИ ПАЗИ И ГОСПОД НЕ ЩЕ ГО ОПАЗИ!