Last news in Fakti

5 Август, 2020 13:05 4 175 5

Австралия регистрира най-смъртоносния ден от пандемията

  • австралия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • виктория

Властите наложиха полицейски час в Мелбърн от понеделник

Австралия регистрира най-смъртоносния ден от пандемията - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Най-пострадалият щат в Австралия – Виктория, отчете 15 смъртни случаи от коронавирус за денонощие, включително и мъж на 30 години, което го прави най-смъртоносният ден за страната от началото на пандемията, предаде БГНЕС, позовавайки се на AFP.

Епидемията в Мелбърн, вторият по големина град в Австралия и столица на Виктория, регистрира стотици нови заразени, като за последните 24 часа броят им достигна 725. Вирусът се разпространи бързо в домовете за възрастни хора, като почти 1500 активни инфекции вече са свързани с тези институции.

Властите наложиха полицейски час в Мелбърн от понеделник, затвориха несъществени бизнеси и наредиха задължително носене на маски, докато властите се опитват да поставят контрола на огнището. Местните власти обявиха, че всички, освен най-неотложните дейности вече ще бъдат отложени “за по-нататък”, за да се облекчи напрежението в болниците и да се съхрани капацитета на здравната система. 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пенсионер 200

    2 5 Отговор
    ФАНДЪКОВА, ЩЕ ТЕ СЪДИМ НАРАВНО С БМБ ЗА МАСОВО УБИЙСТВО В ОСОБЕНО ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ. ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ И ДЕЦАТА ВИ ДА СА ПРОКЛЕТИ!

    Коментиран от #2

  • 2 среднощен

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пенсионер 200":

    В Австралия вече има "изходящи визи", "вечерен час", забрана за излизане от вкъщи, освен до магазина и аптеката...? Предстои и преминаване изцяло на "виртуална валута"...? "Най-социалната" страна в света е готова да въведе "задължителното ваксиниране" и "чипирането"...?! Столицата ни София в момента е по-свободна и по-демократична от Мелбърн - столицата на щата Виктория...?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 hohoto

    0 0 Отговор
    Ехаааааааа
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.