5 Август, 2020 13:46 6 694 7

Халкидики се очертава като ново огнище на вируса

  • гърция-
  • халкидики-
  • солун-
  • коронавирус

Солун е оставен на милостта на вируса

Халкидики се очертава като ново огнище на вируса - 1
Снимка: Shutterstock

Солунският местен вестник "Типос Тесалоникис" излиза на първа страница със заглавие "Солун е оставен на милостта на вируса". Изданието съобщава за нов "черен рекорд" на случаите за едно денонощие, като в региона като ново огнище на заразата се очертава Халкидики, предаде БНР.

"Сигнал за тревога от Циодрас" е заглавието на водещия материал на ежедневника "Катимерини", в който се съобщава за снощната извънредна пресконференция на ръководителя на научната група към гръцкото министерство на здравеопазването за коронавируса Сотирис Циодрас.

В страната бяха установени 121 случая за денонощие. Циодрас е казал, че опасността ситуацията да излезе от контрол е реална и развитието на обстановката зависи от поведението на всички граждани. 

През последните 24 часа Гърция регистрира рекордно голям брой нови случаи на заразени с коронавируса – 121, от които само пет са от тестове, извършени във входните КПП-та в страната, според официални данни на Националната организация за обществено здраве. Тъй като през изминалата седмица броят на новите случаи в Гърция започна рязко да се увеличава, заместник-министърът на гражданската защита Никос Хардалиас и професорът по епидемиология и ръководител на компетентния комитет в Министерството на здравеопазването Сотирис Циодрас проведоха спешна пресконференция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИЗМАМНИКА Борисов

    14 3 Отговор
    Медиите в България лъжат че митинга на Борисов е събрал десетки хиляди!!! Ние овцете сме предоставили записи от всички страни на измамниците!!! Четете международните медии ,нашите лъжат срещу пари!!!
  • 2 Новини

    5 9 Отговор
    Бяхме там имаше много хора нее лъжа за съжаление ние протестиращите не се събрахме едни искаха пари други бира нямаме организация това е
  • 3 Колю

    4 4 Отговор
    Всеки втори заразен е от хотела на бсп.
  • 4 Бг Туриста

    4 1 Отговор
    Да не ви пука...тук, на Йониото, няма вируси-мируси.Живота си тече, купона- също. Снощи бях на нощен риболов- ''дръпнах'' две тупалки по 5 кг гофарита( лефери по нашенски) и сега съм напалил BBQ-то...а докато чакам да се разгори, съм со отворил една студена биричка на фона на Ry Сooder..айде-гиа и на всекиму такъв кеф...

    Коментиран от #7

  • 5 Опа

    2 3 Отговор
    Жалко за Корни няма да има милион от туристите хотела ще е на минус 🤪

    Коментиран от #6

  • 6 7532

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Опа":

    За Миражио в Халкидики местните говорят, че е на Батката - не на Корнелия. Купил го е поставено лице собственик на малка строителна фирма, близка до дебелото момче "П", която се намърда съмнително да строи дори метрото в центъра на София. А сега на кого да вярва човек?
  • 7 Хотелиерчето

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "Бг Туриста":

    Ай стига па ти с тия лефери бе...аз набивам черноморски октопод с кетчуп и кренвирши с бисквити и пак са не фалим , па ти ..лефери..пфу, па това риба ли е.