7 Август, 2020 12:34 3 308 4

Още един гръцки остров е под карантина

  • гърция-
  • карантина-
  • остров-
  • порос

След регистрирани 13 случая на заразени с Covid-19 властите поставиха под карантина остров Порос, който се намира на 50 километра от Атина

Още един гръцки остров е под карантина - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

След регистрирани 13 случая на заразени с Covid-19 властите в Гърция поставиха под карантина остров Порос, който се намира на 50 километра от Атина.

По разпореждане на Министерството по защита на гражданите се въведе от днес задължително носене на маски, както в затворени обществени места, така и на открито.

Забранени са всякакви обществени събирания на хора, дори и църковни тържества!

Не повече от 9 души могат да се събират на едно място,включително и по домовете.

Заведенията са под строг контрол за спазване на дистанция. В ресторантите не се допускат повече от 4 човека на една маса.

На острова пристигнаха допълнителни медицински екипи и масово тестват жители и туристи.

Без да е приложена забрана за влизане на туристи, те сами се отказаха да почиват на остров Порос и отказват всички резервации от днес.

За сега карантината е за 10 дни с вероятност да се удължи.

Специалисти коментират пред медиите, че се очаква локална карантина и на други места в Гърция, където се увеличават ежедневно заразените с вируса.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грейс

    2 0 Отговор
    Паразити има ли на този остров? Не давате информация как е на другите острови с присъствие на паразити? Или тях корона не ги лови?

    Коментиран от #4

  • 2 уви

    3 2 Отговор
    Хората при 13 случаи вземат сериозни мерки, ние имаме стотици заразени и нехаем. Болниците ни препълнени, лекарите изморени и демотивирани, а бай Ганьо не вярва и не иска да пази себе си и другите. Само ядене, пиене, кръчми и мачове са му в простата глава.
  • 3 Ххх

    0 1 Отговор
    А островът на Борисов под карантина ли е ?
  • 4 Фактология

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Грейс":

    Арголида,Ахая,Еврос,Илия,Теспротия,Янина,Кавала,Корфу,Килкис,Козани,Коринто,Циклади,Пела,Месиния,Халкидики ,Ханя и други.Общо в 20 региона на Гърция.