10 Август, 2020 08:19 3 181 7

Великобритания регистрира най-голямото дневно увеличение на инфекциите от края на юни

  • великобритания-
  • лондон-
  • ковид-19-
  • коронавирус

Въпреки нарастването на новите случаи, британският премиер Борис Джонсън каза, че отварянето на училищата през септември е национален приоритет

Великобритания регистрира най-голямото дневно увеличение на инфекциите от края на юни - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Великобритания съобщи вчера за 1062 нови случая на коронавирус - най-голямото дневно увеличение на инфекциите от края на юни, предаде Ройтерс.

Смъртните случаи за последното денонощие са 8.

От началото на епидемията във Великобритания са се заразили с коронавирус 310 825 души и са починали 46 574, предаде ТАСС, цитирана от БТА. 

Въпреки нарастването на новите случаи, британският премиер Борис Джонсън каза, че отварянето на училищата през септември е национален приоритет.

"Да държим училищата затворени дори момент по-дълго от абсолютно необходимото е недопустимо от социална гледна точка, икономически неустойчиво и морално неоправдано", написа Джонсън в статия във в. "Мейл он сънди".

Икономическата цена за родителите, които не могат да работят, ако училищата не бъдат отворени, ще нарасне. Страната ще бъде изправена пред големи проблеми, ако децата пропуснат още от образованието си, предупреди той.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 луда британска 🐮

    5 4 Отговор
    Ще се мре яко, яко ще се мре.
  • 2 сектант

    4 10 Отговор
    май генерала сега не изглежда, че е говорил глупости за милионите

    Коментиран от #4

  • 3 Ще се мре яко

    5 1 Отговор
    Българските мишки, подлоги на Барба Ганьос се скриха с фалшивите данни и сега Британия та Британия. Кажете как е в Того того и Сомалия?
  • 4 Барбата Ганьос

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "сектант":

    От ГЕРБ дават ли още от шкафа или шефа ти си го взе вече и към Барселона?
  • 5 БРАТВЕЖИ

    3 3 Отговор
    ПАК ЩЕ ПЛЯСКАТЕ ЛИ УБИЙЦИТЕ В БЯЛО МЕДИЦИНСКИЯ ФАШИЗЪМ В ДЕЙСТВИЕ.А НА ДРУГИТЕ УБИЙЦИ КОИТО ВИ РЕРЕСИРАТ И ПРЕСЛЕДВАТ НА ТЯХ ЩЕ ПЛЯСКАТЕ ЛИ СТАДНИ!
  • 6 Леле

    2 1 Отговор
    Абе, българските медии са... Защо в нито една не се намира информация, че в Англия ще разглеждат много от случаи на починали и съответно записани от коронавирус... Иначе като има скок сме първи да пишем..
  • 7 ха ха ха

    4 2 Отговор
    Един и същ смешен сценарий навсякъде - пляскания, лиготии и лъжи... сценариста е много зле!

    Ще използват децата за да ни затворят този път максимално и ще въведат военно положение, за да могат да премахнат Тръмп!