11 Август, 2020 19:45 2 406 5

Солени глоби за заведения в Гърция, които работят след полунощ

  • гърция-
  • ковид-19-
  • туризъм-
  • карантина

Засега няма информация за заразен български турист на почивка в южната ни съседка

Солени глоби за заведения в Гърция, които работят след полунощ - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

С високи глоби и отнемане на лиценз са заплашени собствениците на нощни заведения в Гърция, които не са затворили в полунощ. Кметове на туристически райони смятат, че мярката не е добре обмислена.

Епидемиолозите в Гърция са категорични, че страната е във втора фаза на разпространение на вируса. За три дни новите случаи са 1030. Властите наложиха нови ограничения. От днес почти във всички туристически райони заведенията затварят в полунощ. При неспазване на разпоредбите собствениците ги грозят високи глоби и отнемане на лиценза.

„Това е поредният удар срещу туризма“, протестират кметовете на остров Тасос и град Лариса, където заразените са много малко.

Кметът на Лариса обясни, че затварянето на заведенията в полунощ няма да ограничи разпространението на коронавируса. Проблемът е неспазването на дистанция, а след затваряне на нощните клубове младежите ще се събират в парковете и пак няма да спазват противоепидемиологичните мерки.

Следващият проблем пред гръцките власти е празникът Успение Богородично. Правителството разпореди да не се провеждат литийни шествия с икони, но Светият синод на гръцката православна църква не се съгласи. Шествия ще има, но при строго спазване на мерките.

В репортажи на гръцките телевизии чуждестранните туристи, сред тях и българи, споделят, че са много доволни от стриктните мерки за безопасност.

Засега няма информация за заразен български турист на почивка в Гърция.   


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 грик лайф

    5 3 Отговор
    'Кво му пука на гръцкия чиновник Манафис, че бай Спиро тавернаджията едвам връзва двата края тизи сезон ?
  • 2 Стати Статев

    3 2 Отговор
    Дреми ми, хотела бачка нон стоп.
  • 3 BURN5

    5 1 Отговор
    K'во ще каже сега Валерката, ако и там има заведение или някое хотелче..
  • 4 Националист 11

    4 0 Отговор
    Те са добре !
  • 5 Covid 20

    0 0 Отговор
    Голям прас, че известно време няма да чупят чинии ;)