14 Август, 2020 07:46 2 657 11

Джо Байдън зове: Всички с маски навън през следващите 3 месеца!

  • джо байдън-
  • камала харис-
  • демократическа партия-
  • сащ

Според демократа мярката ще спаси над 40 000 живота в идните три месеца

Джо Байдън зове: Всички с маски навън през следващите 3 месеца! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кандидатът за президентската номинация на американската Демократическа партия Джо Байдън призова за носене на маски от всички американци, когато са навън в идните три месеца най-малко, предаде ДПА.

"Всеки американец трябва да носи маска, когато е навън в идните три месеца най-малко. Нека да установим национален мандат за носене на маски незабавно и ще спасим човешки животи".

Според Байдън мярката ще спаси над 40 000 живота в идните три месеца. Той припомни, че в САЩ вече са починали от усложнения от зараза с коронавируса над 165 000 души, съобщи БТА.

Същевременно администрацията на Доналд Тръмп каза, че ако експериментална ваксина срещу новия коронавирус се покаже ефикасна при изпитанията, то тя ще бъде раздадена безплатно на американците, предаде Франс прес.

Вашингтон инвестира над 10 милиарда долара в 6 проекта за ваксини и подписа договори, гарантиращи доставката на стотици милиони дози, ако клиничните изследвания дадат резултати и доведат до разрешение от американската агенция по лекарствата. Самите дози от ваксината ще бъдат платени от американското правителство.

Лекарите или клиниките, които ще инжектират ваксината, ще получават заплащане, но то ще бъде до голяма степен поето от частни застрахователи и от програмите за обществено здравеопазване като Медикеър, в това число и за хората без застраховка, заяви Пол Манго, който е високопоставен представител на министерството на здравеопазването.

Той каза, че здравните власти са на път за доставката на стотици милиони дози ваксина до януари догодина.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    32 3 Отговор
    Некадърник, сложи си маска на мозъка!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ще им счупят рогите

    16 0 Отговор
    Там всички ще замязат на "Петък 13" !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    3 12 Отговор
    А пък оня кухия с перчема пие белина и нищо му няма, за съжаление...
  • 6 И тоя ли

    10 0 Отговор
    Байден звучи като прякор на човек, който в часовете по немски така и не е запомнил, че bei върви с датив...
  • 7 нещастни глупаци

    1 15 Отговор
    Чудя се на малкото сиви клетки на тези, които пишат тук, че чак се осмеляват да ръсят простотия навсякъде из коментарите. Хората говорят за спасяване на човешки живот, но вие мизерници нехаете. За справка видеото на момчето , спортист от болницата. И то не е вярвало, че трябва да носи маска, ама разказва от първо лице, какво е преживяло. Като ви пръснат от антибиотици и лекарства друга песен ще запеете.
  • 8 Covid 20

    19 0 Отговор
    Най-големите либерали и демократи искат маски за запушване на устата и най-репресивни карантини и мерки. В същото време нарочените за "диктатори" подхождат най-балансирано. Защо така?
  • 9 Щастлив глупак

    8 0 Отговор
    е гледал "Да разлаем кучетата" и наживо. Иначе се възхищава на гордия американски народ, който се бие в гърдите, че бомбата над Хирошима е спряла войната, ама съм сигурен, че там ако си ошамариш детето, ще ти го вземат социалните.
  • 10 Гост

    5 2 Отговор
    Има ли професори тук? Я му кажете да си гледа работата

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.