Last news in Fakti

16 Август, 2020 20:13 4 136 4

Статуята на Христос в Рио отново е достъпна за туристи

  • рио де жанейро-
  • статуя-
  • христос

Паметникът, който е разположен на 710 метра надморска височина, предлага панорамна гледка към града

Статуята на Христос в Рио отново е достъпна за туристи  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Най-емблематичните туристически забележителности на Рио де Жанейро отново са достъпни за посещения, съобщи БНТ.

Безспорно най-очаквано от туристите беше отварянето на световноизвестната статуя на Христос Изкупителя. Паметникът, който е разположен на 710 метра надморска височина, предлага панорамна гледка към града.

Достъпът до него беше прекратен през март, когато бяха наложени мерки за социална дистанция, за да се ограничи разпространението на коронавируса.

Кабинковият лифт, който предлага панорамна гледка от друг ъгъл към града и гигантското виенско колело "Рио стар" също заработиха.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост 3

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "мечо":

    Мечо, мечо, твоята Айше ще те пребие за тези думи🤣
    Между другото, винаги ми е било интересно, когато посещават някакви религиозни храмове, миномети, тържества, защо не се обличат според мястото и събитието...гледаш лелка в църквата, а от пазвата вимето ще изскочи, или пък в манастира,ще ум се пръснат сливите ор гащенцата, които са нахлузили...моля ви се, ще предизвикате попа да ви скъса със махалото.
  • 3 Хората

    1 4 Отговор
    Осъзнават и измамните религии и ще бутат паметници и там ! Всички религии са най голямата измама измислена от човека!Религията не те прави по умен,добър или смирен! Образованието и възпитанието за в основата !Слънцето е обикновенна звезда като всички останали ,това се нарича наука, физика ,не измислени богове и религии!
  • 4 Адвокат

    2 1 Отговор
    Тоя над мен хлопа яко! Слушай си чалгата и чети бг наука! На мама момчето колко с пораснал!