Last news in Fakti

16 Август, 2020 20:23 2 462 11

Пекин: Умните чуждестранни бизнесмени няма да се откажат от китайския пазар

  • китай-
  • икономика-
  • коронавирус-
  • ухан

Неотдавна Държавният съвет на Китай публикува 15 мерки за стабилизиране на външната търговия и инвестиции, предвиждащи финансова подкрепа за важните чуждестранни компании

Пекин: Умните чуждестранни бизнесмени няма да се откажат от китайския пазар - 1
Снимка: shutterstock

Макар и някои политици в САЩ непрекъснато да убеждават американските компании да се изтеглят от Китай, според публикуван от Американско-китайския бизнес съвет доклад, 83% от анкетираните са заявили, че в глобалните си стратегии гледат на Китай като на един от важните пазари. Според 75% от допитаните, през следващата една година няма да променят или ще увеличат вложенията си в бизнеса си в Китай.

Китайският министър на търговията Джун Шан в скорошно интервю за Китайската медийна група каза, че „нито един умен чуждестранен бизнесмен“ няма да се откаже от китайския пазар. Редица статистически данни свидетелстват за гъвкавостта на китайската икономика и привлекателността на китайския пазар. Американският вестник „Уолстрийт джърнъл“ съобщи, че за много американски компании Китай, където епидемията от COVID-19 е под контрол, остава убежище. Възстановяването на икономиката през второто тримесечие на тази година компенсира загубите им от американския пазар, пише в свой коментар Радио Китай.

На фона на удара върху транснационалните инвестиции в световен мащаб, нанесен от пандемията от COVID-19, оттеглянето от Китай не съответства на търговските закономерности. По-разумен избор е да се увеличат инвестициите в страната.

Китайската политика за разширяване на отварянето се отличава с приемственост. В момента отварянето на финансовия сектор се ускорява, а възможностите за инвестиции на китайския пазар са все повече.

Бизнес средата в Китай се подобрява непрекъснато. Законът за чуждестранните инвестиции следва международните стандарти. В него има подробни регламенти за достъпа и политиката спрямо чуждестранните инвестиции, чрез които да се гарантира по-лоялна конкуренция. След влизането му в сила на 1 януари тази година чуждестранните компании се възползват от реални политически дивиденти и са уверени, че могат да се развиват в Китай.

Неотдавна Държавният съвет на Китай публикува 15 мерки за стабилизиране на външната търговия и инвестиции, предвиждащи финансова подкрепа за важните чуждестранни компании. През следващата половина на годината страната ще работи за разширяване на отварянето и подобряване на бизнес средата, за да привлече и задържи повече бизнесмени от чужбина.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САМО ГЕРБ

    4 3 Отговор
    ДА ЖИВЕЕ БАРНИ РЪБЪЛЪ , ГЕРП ПОБЕДА !!!

    Коментиран от #3

  • 2 Правилно

    8 2 Отговор
    И е вярно. Без вас сме за никъде и го видяхме и ние. Ни маски, ни техника за ТОЛ системата. Сега чак от онзи ден от както првъртя някои.. пускат маски по 50 стотинки в аптеките и то в град Банкя. Опашки да вземеш 5 маски. Другото нашето баце го праска за износ с комисионни.
  • 3 Даааа

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "САМО ГЕРБ":

    Такава победа ще имате, че ..... Възелин а готов ли е ? И карето също?
  • 4 Хаха

    9 3 Отговор
    И как са живяли хората когато го нямаше китай.Просто тогава секи произвеждаше сега всеки бачка в офис.
  • 5 Жълтата

    2 4 Отговор
    пропаганда в истерия откакто тръгна Китайският вирус..
  • 6 Е ПА ЩЕ

    0 1 Отговор
    КУПУВА ЦЯЛ СВЯТ. ..ЕВТИНО Е. .И МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ ПЕЧАЛБА
  • 7 Баровеца-СФ

    0 1 Отговор
    Моята реакция е ,че бях фен на смарта Xiaomi и минах на Samsung! Има нещо вярно в това за китайските марки,защото не ми беше синхронизирало Xiaomito данните като не бях си направил mi akаунт ,та ги възтанових от друго мое устройство Alcatel. Има нещо според мен😆
  • 8 JEFF

    4 0 Отговор
    Напротив, умните бизнесмени не биха изнесли прозводството си в Китай. Европейски стоки трябва да залеят китайския пазар.

    Коментиран от #9

  • 9 Умният бизнесмен

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "JEFF":

    мисли една година напред и то само затова как да си увеличи печалбата. Умният държавник мисли 50 години напред и дори е съгласен на малки загуби сега срещу големи печалби утре.
    Проблемът е, че в Америка и Европа управляват бизнесмени а в Китай държавници.
  • 10 Ъхъ

    0 0 Отговор
    Не става въпрос за умни или глупави, а за стиснати, алчни, скаперници, на които не им стигат милиони, а искат още и още повече, щото в Китай разходите им са по-малки
  • 11 ВАШИНГТОН

    1 1 Отговор
    умните бизнесмени са латиноамериканци араби африканци индокитайци евреи персийци турци монголоиди. Няма нито един от белите етноси намиращи се на териториите на америките австралия юар европа русия да иска бизнес с белите дръпнати монголоиди от китай