Last news in Fakti

19 Август, 2020 09:29 5 014 29

Ваксината срещу коронавирус трябва да е задължителна, обяви премиер

  • австралия-
  • коронавирус-
  • заразени-
  • ваксина-
  • скот морисън

Морисън обеща ваксината да бъде безплатна за всички австралийци

Ваксината срещу коронавирус трябва да е задължителна, обяви премиер - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Австралия трябва да направи всяка ваксина за коронавирус задължителна за 25-те милиона граждани на страната. Това заяви премиерът на държавата Скот Морисън, който влезе в разгорещен етичен дебат, предаде AFP.

След като постигна споразумение за производство на "обещаваща" ваксина, разработена от AstraZeneca и Оксфордския университет, Морисън коментира, че трябва да стане задължителна. Той обаче подчерта пред радио 3AW в Мелбърн, че винаги има изключения при всяка ваксина, съобщи News.bg.

Очаквайки остра критика от противници на ваксините, министър-председателят каза, че залозите са твърде високи, за да се позволи вирусът да продължава да се разпространява. "Ние говорим за пандемия, която унищожи глобалната икономика и отне живота на стотици хиляди по света", подчерта той и поясни, че правителството все още не е взело решение.

Правителството на Австралия е установило, че 95% от населението трябва да се имунизира, за да спрат коронавируса. Морисън обеща ваксината да бъде безплатна за всички австралийци. Той се надява да бъде разработена ваксина против коронавируса до началото на следващата година.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Верно ли

    45 6 Отговор
    Айде да им е честито на Кивитата!

    Коментиран от #15, #18

  • 2 123

    49 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Това заяви премиерът на държавата Скот Морисън.
    От скот какво да очакваш. Австралийците да хващат тоягите и да го разкарат.
  • 3 Грейс

    60 0 Отговор
    Хич не съм против ваксините ама благодаря за тази. По добре от корона, отколкото от неясен резултат след години. Дано тези от ЕС не го измислят като австралиеца.

    Коментиран от #10, #16, #23

  • 4 Някой

    33 2 Отговор
    Те жертвите от войни в година са повече от тоя вирус.Така се получава когато решихте да капитализирате и медицината.Който има пари се лекува а който няма да мре ... и това ако не е вид геноцид
  • 5 Онзи

    15 27 Отговор
    Тяхната ваксина може да е безвредна,за разлика от тази,която ще бият на приматите от бившия източен соц.блкок
  • 6 До "Верно ли"

    16 1 Отговор
    "Кивита" са новозеландците, не австралийците.
  • 7 Дебил Гей

    12 0 Отговор
    О.К.Изпращам. Всички ваксини са с Windows-19.
  • 8 Диверсант

    24 2 Отговор
    Какво значи безплатни????? Мама на тати не дава безплатно. Много е лесно да дереш кожи с данъци и след това да даваш безплатно С удоволствие ще бия моета и на семейството ми на оня който се опита да ме задължава. Живота си е мой и аз разполагам с него.
  • 9 ΞLΞVΛTΞ

    19 1 Отговор
    Всичко с тия ваксини щеше да е ок ако западните ваксини не бяха направени за химическа кастрация.Само руската ваксина е надеждна.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 От Мелбърн

    21 0 Отговор
    Този премиер защитава интересите на алчните фармацевтични компании и пет пари не дава за населението което тук е стадо с промити мозъци. Задължителна ваксина която дори не е разработена и одобрена!!!!!
  • 12 незнайко

    21 0 Отговор
    21 век сме, бум в технологиите и последиците от тях. Постоянно се пише колко са заразени колко са починали и колко са се ИЗЛЕКУВАЛИ !!! Как става това излекуване като няма лекарство за този вирус ??? След като организма може да създаде антитела и сам да се справи за 14 дена с вируса, как нито една фармацевтична компания не успя да създаде до сега такива антитела ??? Нещо не ми е ясно !!! Защо на организма не му трябват години за да се пребори ??? ВСИЧКО ПОКРАЙ ВАКСИНАТА Е ЗА ПАРИ И ТО МНОГО АДСКИ МНОГО ПАРИ !!! Безплатен обяд няма !!!

    Коментиран от #19

  • 13 пророк Исай

    10 0 Отговор

    До коментар #10 от "Хххмм":

    Право пишеш . Като сляпа покупка без рекламация .
  • 14 246

    15 0 Отговор
    Морисън да ваксинира задължително първо себе си и семейството си. Както е правела публично Екатерина Велика когато населението се е дърпало и бягало. А по онова време е имало сума ти опасни болести, за които вече сме забравили. Странно е, че в наши дни онези, които най-усърдно рекламират ваксините, не ги поставят на себе си и домочадието. Гледах в Интернет изява на бившия домашен доктор на Бил Гейтс. Та той твърди, че най-големия алтруист на човечеството и пропагандатор на ваксините не е поставил нито една ваксина на своите деца. Може би това е само отмъщение на доктора, който вече е бивши, но си заслужава да се замисли човек.
  • 15 Голям Слон

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Верно ли":

    Кивито (като птица) какво общо има с Австралия? Отсъствал си от географията май... Иначе за другото си прав. Задръжте тук едни наночипове :-)))

    Коментиран от #17

  • 16 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Грейс":

    Германия прие закон, според който ваксинирането няма да бъде задължително с изключение на здравните работници .

    Коментиран от #22

  • 17 Верно ли

    7 0 Отговор

    До коментар #15 от "Голям Слон":

    Австралийци, новозеландци - все тая. Наблюдавам от известно време, че точно там правят големи напъни за корона-диктатурата, въпреки че имат ниска заболяемост.
  • 18 ха ха ха

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Верно ли":

    В нашия закон още през 2010 БОКО я направи задължителна при пандемия, кът така че, не са сами... само не знам как ще ни я бият, сiгурно с жандармерия :DDD

    Коментиран от #24

  • 19 ха ха ха

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "незнайко":

    Не е за пари... скоро парите ще изчезнат, а на тяхно място ще се появят числа на екрана, поне такива са им плановете, ако не свалят Лукашенко, може и да се провалят :)))
  • 20 Фармаиндустрия

    3 0 Отговор
    Няма безплатни неща!
  • 21 Рошко

    10 0 Отговор
    Вие поданиците на кралицата си бийте задължително и вибратори ако искате, аз ваксина на мен и децата ми няма позволя да бият, наврете си където си искате, роб няма да ви стана
  • 22 Здравните работници

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    Ще подадат колективна оставка,защото не са пасли трева.
  • 23 Консервативен

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "Грейс":

    Ще го измислят, не се съмнявай То това си е директива за целия слят и мърдане няма - за съжаление.
  • 24 Верно ли

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "ха ха ха":

    Кой точно закон ме задължава да си слагам ваксина при пандемия? Ако обичаш цитирай нормативният акт, член и т.н.

    Коментиран от #27

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Директно:

    3 0 Отговор
    Тия в Австралия ще дойдат да са най-тъпото племе на планетата ако му позволят на техния "Убиец-Бойко" да ги нагласи така......
  • 27 ха ха ха

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "Верно ли":

    Чл. 59
  • 28 ха ха ха

    0 4 Отговор
    Чл. 59. (1) (Предишен текст на чл. 59 - ДВ, бр. 98 от 2010 г., в сила от 14.12.2010 г.) При възникване на извънредна епидемична обстановка, както и при регистриран значителен спад в имунизационното покритие министърът на здравеопазването може да разпореди:
    1. задължителни имунизации и реимунизации за определени групи от населението, които не са включени в имунизационния календар;
    2. задължителни имунизации и реимунизации с препарати, които не са включени в имунизационния календар;
    3. имунизации и реимунизации по ред и начин, различни от посочените в имунизационния календар;
    4. организирането на имунизационни кампании, откриването на временни имунизационни пунктове, сформирането на екипи за имунизиране на място и други извънредни мерки.
    (2) (Нова - ДВ, бр. 98 от 2010 г., в сила от 14.12.2010 г.) Лечебните и здравните заведения, независимо от собствеността им, са длъжни да изпълняват разпоредените от министъра на здравеопазването мерки по ал. 1.
  • 29 Простак

    0 0 Отговор
    думата,,задължително,, произхожда от комунизма , диктатура насилие