Last news in Fakti

19 Август, 2020 14:10 4 937 16

Гърция: Българите са на второ място сред туристите с COVID-19

  • гърция-
  • туристи-
  • български туристи-
  • коронавирус-
  • заразени-
  • пандемия

Разрастването на епидемията в Гърция не се дължи на туристите, а на неспазване на ограничителните мерки от местните жители

Гърция: Българите са на второ място сред туристите с COVID-19 - 1
Снимка: Shutterstock

Българите са на второ място сред установените на гръцките граници туристи с COVID-19. Няма информация дали има български туристи, заразени по време на почивката. Лекарите изразяват съмнение за манипулиране на броя на заразените с вируса, макар че правителството твърди, че това е практически невъзможно, предаде БНР.

От началото на месец юли до средата на август по брой на регистрирани случаи на заразени с коронавирус туристи, България е на второ място с 86 души. Те са установени при тестовете на граничните пунктове. На първо място са туристите от Румъния и на трето от Сърбия. Това съобщава секретариатът на министерството по защита на гражданите.

Разрастването на епидемията в Гърция не се дължи на туристите, а на неспазване на ограничителните мерки от местните жители, съобщават от щаба за контрол на коронавируса. Основните огнища са събиранията на много хора без маски и дистанция, констатираха лекарите. Стриктно се спазва забраната за събиране над 50 души на обществени места, както и носенето на маски, съобщават от полицията.

В същото време Съюзът на лекарите от държавните болници в официално писмо до министерството на здравеопазването изразява съмнение, че посоченият брой на заразени в туристическите райони не е реален. Това е мнението и на част от опозицията. От комунистическата партия дори съзряха „политика в интерес на хотелиерите“. От правителството категорично отхвърлят обвиненията за коригиране на броя на заразените. Все повече са случаите на носители на COVID-19 сред медицински работници,което доведе до временно затваряне на болница в Солун.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бою

    8 5 Отговор
    Справихме се блестящо с ковида
  • 2 българи са на второ място по внос

    14 15 Отговор
    на кютеница и кренвирши в хладилни чанти.

    Коментиран от #5, #6, #7

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 КИРЧО СВИРЧО

    23 2 Отговор
    Кофито още ли е тема от дневния ред?? Няма ли бедност и корупция - упадък на морала? Няма ли Свръх богати и такива, дето работят за тях за жълти стотинки???!?!???

    Коментиран от #16

  • 5 хи хи хи хи

    8 5 Отговор

    До коментар #2 от "българи са на второ място по внос":

    Би ли ми превел какво е това "Кютеница"?;))))
  • 6 фен

    14 8 Отговор

    До коментар #2 от "българи са на второ място по внос":

    Ти май само това ядеш лютеница и кренвирши.В Гърция ям сувлаки гръцка мусака риба и пия узо и рицина.Кренвирши не ям в тях месо няма.Много ти е грешна представата за Гърция.Иди и виж сам.

    Коментиран от #8, #15

  • 7 Гост

    13 4 Отговор

    До коментар #2 от "българи са на второ място по внос":

    Батееее, имам голф 3 комби, като му напълним багажника с кренвирши, домати, краставици, ракия, сирене, кашкавал, юфка, компоти, олио, лютеница, качвам жената и децата и отиваме у Гърция за 4 дена на почивка. Изкарваме си супер!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ИДИОТКО КАПУТЕВ

    7 5 Отговор
    АЛАБАЛИЗМИ ПОДГОТВЯЩИ ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИДИОТЩИНИ НА ПРАВИТЕЛСТВАТА

    Коментиран от #10

  • 10 среднощен

    11 2 Отговор

    До коментар #9 от "ИДИОТКО КАПУТЕВ":

    В десятката, колега..! Адмирации! До колкото се чува, новият вирус ще бъде доста по-заразен и смъртоносен...? Ваксини, ограничителни мерки, промяна на конституции - все едни "такива неща" предстоят...?
  • 11 QR Виза

    12 1 Отговор
    Ми то други туристи в Гърция няма, така че са право пропорционално на общия брой румънци, съответно българи и сърби ? Да питам нали уж има изискване за ПСР тестове, които се представят на границата, откъде изникнаха тези заразени там ? Или представените тестовете са фалшиви или гърците си ги измислят да си пържат населението ?

    Коментиран от #13

  • 12 Ewa

    1 17 Отговор
    В Бъгария правителствот справи се добре с вируса. Но сега има много протести на политичната основа. Хората под палатки живеят и там няма хигиена а някакъв ужас. Мръсотията и боклуци навсякъде. Разнасят вируса и никой не ги изследва. Това е кошмар!
  • 13 може би

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "QR Виза":

    Защото на границата и гърците правят тестове . Не на всички влизащи ,но правят. Въпреки,че държиш в ръката си ПСР тест,който си направил в България.
  • 14 VVV

    0 3 Отговор
    Тиквата друго каза .Че намаляват заразените .Аз му вярва ,как !!! Баш той ли ши лъже ?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Тези изброените от теб

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "КИРЧО СВИРЧО":

    неща ги е имало и ще продължава да ги има докато съществуват хора на земята. Ковидът със сигурност ще изчезне, но корупцията едва ли.