Last news in Fakti

20 Август, 2020 12:30 1 766 8

Ваксината в САЩ няма да е задължителна

  • сащ-
  • ваксина-
  • антъни фаучи-
  • коронавирус-
  • пандемия

САЩ са страната с най-много заразени с COVID-19 в света

Ваксината в САЩ няма да е задължителна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Топ експертът по инфекциозни заболявания в САЩ Антъни Фаучи увери, че правителството няма да направи бъдещата ваксина против коронавируса задължителна в страната, макар че местни юрисдикции могат да го сторят за някои групи, включително за децата, информира AFP.

"Не искате да задължавате и да се опитвате да принудите някой да си сложи ваксина. Никога не сме правили това", каза Фаучи, член на кризисен щаб за борба с вируса към Белия дом, по време на видеоразговор с Университет "Джордж Вашингтон", предаде News.bg.

"Можете да я направите задължителна за някои групи хора като здравните работници, но не можете за цялото население", добави той и даде за пример Националните институти по здравеопазване, където здравните работници без ваксина против грип не могат да лекуват пациенти.

По-рано австралийският премиер Скот Морисън обяви, че бъдещата ваксина против коронавируса ще бъде задължителна за почти всеки австралиец. Но в САЩ е малко вероятно да бъде наложена програма за задължителна имунизация заради децентрализираната система на управление и градящите се от десетилетия настроения срещу ваксините.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    15 2 Отговор
    Евреите планират да бъде эадължителна.

    Коментиран от #3

  • 2 Факти бг

    13 0 Отговор
    Защо не дадете малко повече и инфо какво става там? Явно Ви е страх или не четете или нямате роднини в САЩ? Да Ви помогна малко, кажете, няма проблем.

    Коментиран от #4

  • 3 Абе Въй

    7 6 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    Иване, какви евреи от дивана те гонят. Малко се образовай и чети преди да пишеш.
  • 4 Covid

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Факти бг":

    Дай инфо!
  • 5 Винету

    7 0 Отговор
    Е да де,те ще я направят, задължителна за нас😠😠😠!!!
  • 6 Мухахахахахаха

    7 0 Отговор
    В краварника нямат ваксина (в бъдеще време, не се знае кога, като нашите самолети - след 10 години) и дали ще е задължителна, или не, какво е значението. А може би ще поръчат от руската ваксина, която вече се прилага в Русия?! 😉
  • 7 ПЕНКО

    3 1 Отговор
    ЗАЩОТО ЩЕ Е СКЪПО-СКЪПО-СКЪПА !!! ТАМ НЯМА МЕДИЦИНА ЗА ОБИКНОВЕННИТЕ ХОРА -САМО ЗА БОГАТИ !!!!!!!!!!!!! КУБА - ЛИБЕРО !
  • 8 Бай Манчо

    1 0 Отговор
    Сигурно ще стане както и с газта - Руска газ докарана с американски танкери и може да си я ползваме , е малко по скъпа ще е но ще е демократична , та и с ваксината сигурно схемата ще е същата : Руска ваксина с американска опаковка и става вече безопасна .