Last news in Fakti

20 Август, 2020 15:24 3 592 8

Драстично увеличение на смъртните случаи от коронавирус в Испания

  • испания-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • жертви-
  • смъртни случаи

Тревожни данни от Испания

Драстично увеличение на смъртните случаи от коронавирус в Испания - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Увеличаването случаите на коронавирус в Испания от последните седмици даде отражение в рязко нарастване на починалите от COVID-19 в страната, пише местното издание El Pais, цитирано от агенция "Фокус".

Според последната информация на правителството, за последната седмица 131 души са починали заради коронавируса, цифра, която се е увеличава двойно спрямо данните от вторник. В сравнение с третата седмица на юли се наблюдава увеличение на смъртните случаи 11 пъти.

Статистиката обаче е по-тежка, отколкото изглежда, заради съществуващото забавяне на данни, пращани от различни региона в Испания, които се публикуват в по-късна дата, правейки данните да изглеждат по-малко остри, отколкото са в действителност.

Например, региони като Арагон и Каталуния съобщаваха доста по-високи данни на смъртност, отколкото статистиката, публикувана от Мадрид в последните три седмици. В Арагон например, на 30 юли 15 души са починали в болница от коронавирус. Цифрата се увеличи на 35 следващата седмица, а в предишните седем дни данните са за 72 души. Що се отнася до Каталуния, починалите там са между 52 и 75 седмично от началото на месеца.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12121212

    12 7 Отговор
    спрете да лъжете и да тормозите хората бе ГАДОВЕ!!!!

    Коментиран от #5, #6

  • 2 TBC

    5 2 Отговор
    Щото не са балканджии и не пеят Корона чао
  • 3 Корона Вируса

    3 2 Отговор
    Аз съм резултат на екологичната катастрофа която пречинихте и пречинявате. Следващата стъпка е да гладувате и ще разполагате само с пласмасовите домати прозведени в лаборатория.
  • 4 нали

    3 6 Отговор
    Слушателите вярват на Мангъров?
  • 5 Ако истината е тормоз

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "12121212":

    и те стряска толкова не чети новини, и не гледай телевизия. Живей си в щастливо неведение. Никой не ти го забранява това.
  • 6 Много тормоз било

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "12121212":

    Нали 'няма вирус' бе, защо се 'тормозиш'? Излизай да го изкараш 'грипа' и да докараш мечтания стаден имунитет. И без това интелекта ти е овчи.

    Коментиран от #7

  • 7 а малко тормоз ли беше

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Много тормоз било":

    не че няма корона но медийте я направиха по лоша от чумата на 60 заразени на ден пиле не мойше да хвръкне, сега са по 120 заразени на ден в кочинката и не само..нищо тиквоча да излей и обясни що на 60 затвори държавата а сега на 120 ще сменя конституцията
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.