Last news in Fakti

20 Август, 2020 15:05 2 748 26

СЗО: През лятото Балканите станаха субрегионално огнище на заразата

  • световна здравна организация-
  • ковид-19-
  • карантина-
  • балкани

В отделни страни виждаме умора от борбата против коронавируса и работим с тези страни, за да идентифицираме причините за тази умора

СЗО: През лятото Балканите станаха субрегионално огнище на заразата - 1
Снимка: БГНЕС

Регионалият офис на Световната здравна организация (СЗО) за Европа следи с голямо внимание ситуацията с коронавируса в района на Балканите, предаде агенция ФоНет, цитирана от БТА.

Регионалният директор на СЗО за Европа Ханс Клуге заяви днес на пресконференция, че редовно има разговори по телефона с министрите на здравеопазването на балканските страни.

В отделни страни виждаме умора от борбата против коронавируса и работим с тези страни, за да идентифицираме причините за тази умора, каза Клуге.

Катрин Смолвуд от СЗО на свой ред посочи, че Балканите дават основание за тревога още от юни, когато броят на случаите на зараза започнаха да нарастват.

През лятото Балканите станаха един вид субрегионално огнище. Това, което отчасти насърчава, е как работим със страните, в които случаите се увеличиха, и как в определени страни виждаме намаляване на броя на случаите. Трябва да работим още по-здраво, за да запазим тенденцията на спад, каза тя.

Клуге призова специално младите хора да се държат отговорно, защото никой няма имунитет срещу вируса и тези, които искат да се забавляват, да го правят, но нямат право да разпространяват вируса.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Valio

    47 3 Отговор
    Я марш на измамната ви организация.
  • 2 Сандо

    40 5 Отговор
    Някой ден политици, медии и журналисти ще бъдат съдени за разпространяване на измамата и лъжата Сovid-19 и упражняване геноцид срещу хората.
  • 3 Голем смех

    43 2 Отговор
    Абе СЗО-то, не си свършихте работата да ограничите вируса в рамките на Китай, ся младите са ви виновни ! Прав е Тръмп, че ви спря кранчето !

    Коментиран от #21, #24

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 112

    36 1 Отговор
    Пълни смешници са тия!!
  • 7 Просто мнение

    15 1 Отговор
    Сзо счетоводителите да не се обаждат!
  • 8 12122121

    16 1 Отговор
    да духат супата и сзо и печката им начело, ама яко да духат

    Коментиран от #11

  • 9 Стигааааааа

    17 0 Отговор
    Преведено на български!!!!! Тези "другари" със загриженост следели не епидемичната обстановка/която си е съвсем нормална/....а"умората от борбата с вируса" Тц Тц тц ! Знащи липсата на паника....доказателствата от протестите,,,от почивките по морето, липсата на всякакво..."яко мране и чували с трупове".... ги тревожи!!!!! И обръщението-заплаха към младите:...." ей,,не си мислете че имате имунитет!!! Нямате! и щом не пазите другите...сте нещо като..."ковидо-терористи",,,с които ще се разправяме както нареди чичко Бил!!!!! Ето това е в превод посланието !! Бе... що не си набиете един чепат балкански к-р,както съветва бат Бойко!
  • 10 Бенковски

    13 2 Отговор
    Има ли мормален човек, който да вярва на тази лъжа?

    Коментиран от #13, #23

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гошо

    3 15 Отговор

    До коментар #10 от "Бенковски":

    Ей Ганьо , директора на СЗО за Европа ти го казва при това германец или ти на някоя миризлива ушанка вярваш ,дето ти показва шишенце с разреден самогон за ваксина
    Доктор от Европа ти говори бе Ганчоо и то германец от западна Германия

    Коментиран от #16

  • 14 Тост

    6 0 Отговор
    Е как така нямат право да разпространяват вируса... От кога човека няма право на естествени природни процеси?Ае молИм ви....
  • 15 Гост

    1 8 Отговор
    Балкански манталитет.....Кога ни дойде до главите тогава правиме нещо...
  • 16 КОВИД 19 ХАХАХА

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Гошо":

    МНОГО СИ ПРОСТ ЕЙЙЙ ГОШО

    Коментиран от #18

  • 17 Фаро

    5 0 Отговор
    сзо и оон са една и съща пародия кърлежи.Не заслужават главни букви
  • 18 човек

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "КОВИД 19 ХАХАХА":

    Не е много прост,той е рядко прост.

    Коментиран от #19

  • 19 123

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "човек":

    Той не е рядко прост! Той е изключително прост!
  • 20 Кико

    2 2 Отговор
    СЗО-най корумпираната организация.Всичко което го правят е само за пари.Ако,не бяха обявили пандемия,никой нямаше да разбере за този вирус,щеше да мине като безобиден грип.

    Коментиран от #22

  • 21 СЗО не могат

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Голем смех":

    да забраняват полети, нито да се месят във вътрешните методи за лечение, използвани от конкретна държава. Само препоръки могат да дават.
  • 22 Май нямаше да разбере никой.

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Кико":

    Щяха да се усетят и на други места, но със закъснение. Щом китайците се усетиха, че нещо не е наред и построиха болници за отрицателно време. Или трябва да обвиняваме онзи офталмолог от Китай, който е забелязал десетките случаи на атипични пневмония в Китай и е алармирал за това. Ако сте забравили самият той стана жертва на коронавируса. А и от Испанския грип преди век не е имало грипа епидемия с повече от 70 000 жертви в Европа за година. За по-малко от 7 месеца вече са над 204 000 жертвите само в Европа.Може да не се харесва на никого, но това си е факт. В три държави ежедневно смъртността е над 1000 души. САЩ, Бразилия и Индия(е там са 1,4 милиарда, но предполагам, че смъртните случаи са много повече, но няма да се разбере, че са били от ковид, особено сред най-бедните прослойки на обществото. В Мексико са между 700 и 800 всеки ден от твърде дълго време. И на този фон да ми твърдите, че няма коронавирус или е просто грипче... За някои късметлии може и грипче да не е, а да го карат съвсем безсимптомно, но други си заминават от този свят преждевременно. Нелепо е да се твърди, че е безобиден коронавирусът. В различните държави смъртността варира в твърде широки граници, но средно около 3,1-3,5%от заразените умират. При грипа цифрите са от 0,01%до 0,5%.
  • 23 Със сигурност има

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Бенковски":

    Тези, които са го карали тежко и едва не са загубили живота си, както и близки на починали. Дано не ти се налага да се убедиш и ти по този начин. Лекарят, който по погрешка обявиха за мъртъв още се лекува в турска клиника в Истанбул. Дано оцелее и да даде някакво интервю, че дано поне на някой препатил да повярвате. Или и тогава ще твърдите, че е купен, че му е платено да говори така. Не бих се учудил никак...
  • 24 Дали е прав не зная.

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Голем смех":

    Тръмп не ми го хвали. По-прост е и от Бойко със сигурност. Иначе нямаше да съветва да се пият дезинфектанти профилактично. А после да казва, че се бил пошегувал.А в САЩ вече 150 000 души са починали от/с ковид.
  • 25 Активист на БКП

    2 1 Отговор
    Шефът на СЗО е доктор!!! Ама по философия !!!
  • 26 cvb

    0 0 Отговор
    prokletida sa ц я;лотосзо и тикватамутренска с тяхбарсабар