20 Август, 2020 17:20 3 711 19

ЕС и CureVac се договориха за покупка на 225 млн. дози от Covid-ваксината на компанията

  • ес-
  • ваксина-
  • ковид-19-
  • curevac

Всеки кръг от преговори, които приключваме с фармацевтичната индустрия, ни доближава до победата над този вирус, заявиха от Брюксел

ЕС и CureVac се договориха за покупка на 225 млн. дози от Covid-ваксината на компанията - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Европейската комисия обяви в четвъртък, че успешно е приключила разяснителните разговори с немската биофармацевтична компания CureVac за закупуване на 225 милиона дози от разработваната от фирмата ваксина срещу коронавирус.

"Всеки кръг от преговори, които приключваме с фармацевтичната индустрия, ни доближава до победата над този вирус. Скоро ще имаме споразумение с CureVac, иновативната европейска фирма, получила по-рано финансиране от ЕС и Европейската инвестиционна банка за производство на коронавирусна ваксина в Европа", заяви в четвъртък председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

По-рано този месец Европейският съюз се споразумя да закупи 300 милиона дози на ваксина срещу Covid-19 от компанията AstraZeneca, 200 милиона дози от разработваната от Johnson & Johnson ваксина, както и 300 милиона дози ваксина на компанията Sanofi.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ъъъ

    21 0 Отговор
    "КypВак" .. е ми то всичко е ясно !
  • 2 Обещано от ппГРОБ

    10 0 Отговор
    А кога да чакаме "КуреВак" ваксината?

    Коментиран от #5, #19

  • 3 Логични въпроси

    16 0 Отговор
    Щом купуват такива огромни количества "ваксини" означава ли, че ще бъдат задължителни !?!? И откъде са сигурни, че вършат работа ?

    Коментиран от #7

  • 4 само питам

    23 0 Отговор
    Нали тръбяха че руснаците не са довършили до край тестовете на тяхната ваксина . А тия пък като не са почнали изобщо - как я купиха на зелено ?
  • 5 ааа сега разбирам

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Обещано от ппГРОБ":

    В разговора м/у Борисов у Томислав за ваксината явно е говорил . КypВак да я набият ?
  • 6 ваня

    10 0 Отговор
    пак ли ще имат консерванти живачни и алуминиеви съединения?
  • 7 Фактология

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "Логични въпроси":

    А ми ще има и държави в които ще бъдат задължителни без значение дали са качествени или не.Има достатъчно инфо за това в нета ама ха съм дала информация ха са ме изтрили като за световно.Тук истината не се толерира освен парата.
  • 8 руснаците са номер едно

    9 2 Отговор
    Защо Западът се нервира от руската ваксина ?
    Владимир Путин обяви във вторник, че дъщеря му е участвала в изпитанията върху хора на руската ваксина срещу Covid-19, наречена Спутник V.

    Този факт излезе наяве, когато г-н Путин обяви, че коронавирусната ваксина е регистрирана в Русия и е одобрена за общо ползване. В резултат Русия изпревари с много всички останали страни.

    Кирил Дмитриев, който ръководи Руския фонд за преки инвестиции и осигури средствата за разработването на ваксината Спутник V, заяви, че вижда „координирани (западни) усилия за противодействие и спиране на всичко руско“.

    Сръбските и филипинските лидери вече обявиха, че ще използват руската ваксина, докато Обединените арабски емирства, Саудитска Арабия, Бразилия и Мексико се съгласиха да участват в изпитанията на ваксината.

    Според г-н Дмитриев 20 държави вече искат 1 милиард дози от руската ваксина.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Образовайте се

    13 1 Отговор
    Има 3 важни срока в разработката на всяка ваксина:
    За ефективност - 5 години
    За безопасност - 10-15 години
    За безопасност за деца 15-20 години.

    При положение, че няма и ЕДНА година от разработката им сами си направете сметка що за "ваксина" готвят. Отрова. И са се договорили да няма правни последици с Астра Зенека, предполага се и с тази фирма. Хубаво си правете сметка от сега.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 123

    9 0 Отговор
    Ще ни вкарват отрови с "ваксината" за да умираме по-бързо. Според лекари за една ваксина са нужни няколко години за да се провери нейната ефективност и да се види дали няма странични ефекти. На Американския Стоунхендж е записано че населението на Земята не трябва да е над 500 милиона души.
  • 14 Gost

    4 0 Отговор
    Чеки са ... нали беха 400 млн.?!?! Или останалите да ги пишем бегАли?!
  • 15 Доктор по медицина

    10 0 Отговор
    Всеки кръг от преговори с фармацевтичната индустрия ви приближава към тлъсти седем и осемцифрени комисионни, мaмkaта ви чиновническа!
  • 16 мечо кух

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "мечо":

    мечо, шегуваш се всички тук знаят, че си падаш само по мъже, но знаем, че и имаш опит с кожената инжекция
  • 17 Сандо

    2 0 Отговор
    То ако с преговори и поръчки се бореше вируса ...
  • 18 Смъртта

    2 1 Отговор
    Май не в Китай е създадена.
    Все едно гледам подчинените на др.Менгеле как с безизразна физиономия слага смъртоносната инжекция и се самозалъгва,че е в името на медицината и човешкото благо,ако е останала съвест де.
  • 19 Диди

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Обещано от ппГРОБ":

    В края на годината.Сега знаеш,пази си го.