Last news in Fakti

21 Август, 2020 11:37 2 725 4

Китайски учен: Не очаквайте магически хапчета срещу COVID-19

  • ваксина-
  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • китай-
  • цао бин

Професор Цао Бин беше един от първите специалисти в света, който още в началото на пандемията препоръча да се използват антиретровирусни препарати, използвани за лечение на заразени с ХИВ

Китайски учен: Не очаквайте магически хапчета срещу COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Заместник-ръководителят на китайския Национален изследователски център за респираторни заболявания проф. Цао Бин призова да не се разчита на универсално средство срещу новия коронавирус, а да се използват върхови стратегии за лечение на заразените, съобщи телевизионният канал Си Ен Ен, цитиран от БТА. 

Г-н Бин е ръководител на програмата за изпитания на препарати срещу Ковид-19. Той участва в онлайн семинар в Националния университет на Сингапур.

"Много сме чували за успешно лечение на пациенти с използването на един или друг препарат, но за съжаление, нито в началото на пандемията, нито сега, ние не разполагаме с "вълшебни таблетки" за побеждаване на Ковид-19", заяви професорът.

Той се е намирал в китайския град Ухан веднага след избухването на епидемията в помощ на местните лекари.

"Дори по време на пика пандемията, когато цареше страх и безпомощност, ние бяхме длъжни да се основаваме на клинични изследвания, а не на предположения", заяви проф. Цао Бин.

Ученият изтъкна, че вместо да се разчита на "вълшебни хапчета", най-добре е да се изработят върхови стратегии за лечението на почти всеки отделен случай. По неговите думи подлагането на много пациенти на един и същ лечебен протокол в редица случаи води до нежелателни и разнообразни странични ефекти. Сред тях той посочи увреждане на бъбреците, на сърдечносъдовата система и др.

Проф. Цао Бин беше един от първите специалисти в света, който още в началото на пандемията препоръча да се използват антиретровирусни препарати, използвани за лечение на заразени с ХИВ.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 111

    2 0 Отговор
    Не очаквам нищо което не съществува.
  • 2 121222

    2 0 Отговор
    Аман от тези изтрещеляци!
    само въртят и сучат и лъжат и мажат и се надяват да им продължи цирка и лапането до безкрай, НО НЯМА!!!
    ще им лъснат белите гащи и ще се свърши и тази измама, с която изтормозиха целия свят!
  • 3 Сандо

    2 0 Отговор
    Някой ден политици, медии и журналисти ще бъдат съдени за разпространяване на измамата и лъжата Сovid-19 и упражняване геноцид срещу хората.
  • 4 5254

    0 1 Отговор
    да ама в Русия имат магическа ваксина даже