Last news in Fakti

24 Август, 2020 08:30 1 963 7

Борис Джонсън: Жизненоважно е децата да се върнат в училище

  • великобритания-
  • ковид-19-
  • пандемия-
  • борис джонсън

По последни данни на националната статистика има само 10 смъртни случая от Covid-19 до 19 години и 46 725 над 20 години

Борис Джонсън: Жизненоважно е децата да се върнат в училище - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че е „жизненоважно децата да се завърнат в училище и че на карта са заложени шансовете в живота на цяло едно поколение“. В отправения късно снощи призив към родителите премиерът благодари на персонала на училищата, че е прекарал лятото в подготовка на класните стаи, така че да бъде гарантирана сигурността на децата.

В момент, когато училищата в Англия, Уелс и Северна Ирландия се подготвят отново да отворят врати, Борис Джонсън заяви, че рискът децата да се заразят с Covid-19 е много малък. Той допълни, че е много по-опасно за развитието на децата и за тяхното здраве, ако дългосрочно отсъстват от училище.

Премиерът на практика повтори казаното по-рано от четиримата главни съветници на правителството по въпроси на здравеопазването. Те подписаха съвместна декларация в уверение на родителите, че училищата могат да се справят в рисковете по време на пандемията.

Профсъюзи на учителите обаче заявиха, че е нужен допълнителен персонал, повече простор и по-голяма яснота какво да се прави при увеличаване на случаите със заразени за безопасното отваряне на училищата. Те казват, че правителството не разполага с план Бе в случай на криза в училищата.

По последни данни на националната статистика има само 10 смъртни случая от Covid-19 до 19 години и 46 725 над 20 години.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1212122

    5 3 Отговор
    Жизнено важно е вече да СПРЕТЕ ДА ЛЪЖЕТЕ с тази глупост К19 и хората да заживеят нормално!
  • 2 коло

    4 0 Отговор
    Да си пият редовно хапчетата англичаните и Борката
  • 3 гръндж

    3 2 Отговор
    Жизненоважно е децата да се върнат в училище. ПРАВИЛНО.
  • 4 ТаУмВзе

    2 0 Отговор
    Що така бе рошав? Неуки роби са по лесни за баламосване. Взимай пример от мутрата. Назад си и нямаш чекмедже бе.
  • 5 мечо

    1 1 Отговор
    англиския доналт трамп храненика на сорос господин джонсан тос няма думата сад и затвор искат нов световен рет да наложат на хората но нияма да им са получи
  • 6 На кратко

    1 2 Отговор
    те лапетата вече се десоциализираха и наркоманизираха, станаха банди от лумпенчета.Наруши се социалната йерархия.Жална им на оскотелите им родители.
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор
    Все пак да не забравяме че всичко е строго индивидуално