Last news in Fakti

24 Август, 2020 09:03 2 393 8

Италия не обмисля ново затваряне заради коронавируса

  • италия-
  • ковид-19-
  • пандемия

Вчера на Апенините, където починалите с Ковид-19 са над 35 000, за първи път от 3 месеца бяха регистрирани над 1000 нови случая на зараза за денонощие

Италия не обмисля ново затваряне заради коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Италианското правителство не обмисля ново затваряне на страната заради увеличаващите се нови случаи на зараза с коронавируса през последния месец, заяви здравният министър Роберто Сперанца, цитиран от Франс прес. 

"Оптимист съм, но и предпазлив. Здравеопазването ни е много по-силно", каза Сперанца. Вчера в Италия, където починалите с КОВИД са над 35 000, за първи път от 3 месеца бяха регистрирани над 1000 нови случая на зараза за денонощие. 

Връщане към нивата на заразяване от пика на епидемията има и във Франция, където новите случаи за последното денонощие са почти 4900. Здравният министър Оливие Веран изтъкна, че ситуацията не е същата като през февруари, защото новите случаи при под 40-годишните са 4 пъти повече от тези при над 65-годишните. 

Същевременно еврокомисарят по търговията Фил Хогън се извини, че е присъствал на вечеря на ирландското голф общество в сряда. Събитието с 82-ма гости е било в нарушение на наскоро въведените нови ограничения от правителството в Дъблин. Заради присъствието си на вечерята оставки подадоха земеделският министър и заместник-председателят на горната парламентарна камара на Ирландия. Премирът Майкъл Мартин призова и Хогън да се оттегли от Еврокомисията. 

Хоган заяви, че е се извинява "напълно и безрезервно" за присъствието си на ВИП-събитието. Но даде да се разбере, че не Мартин, а председателката на еврокомисията Урсула фон дер Лайен може да му поиска оставката. Говорител на Фон дер Лайен заяви, че тя следи случая и е поискала писмени обяснения от еврокомисаря Хоган.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    1 1 Отговор
    Кат пуща комарите друга песен ще запеят..
  • 2 мечо

    0 1 Отговор
    да се расшири и пазара на труда да могат хората да ходат да работат там не им ли трябва да си вастановат даржавата слет вироса а затова тррябват хора така щте се заварти кулелото хората щте произвеждат и на тиях щте се плаща пари и щте стане и вав балгария хубаво щте можеме да си копуваме каквото искаме

    Коментиран от #5

  • 3 НОЩ

    1 1 Отговор
    Ужасът... много ще се мре...яко ще се мре
  • 4 др Андрю Кауфман герой на САЩ

    3 1 Отговор
    От летен ГРИП не се мре, само се ходи до тоалетната през 5 мин.
  • 5 Кво колело бе?

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "мечо":

    Ти пишеш по капки!
  • 6 БГ681

    2 1 Отговор
    Логичното безмислено в е вече на този етап да има такива затваряния. Дори и да има мерки те трябва да са на локално ниво. Не може през 2 3 месеца да се затваряме. Последиците биха били и са по тежки не толкова от вируса а от мерките който се вземат.

    Коментиран от #8

  • 7 Българин

    2 0 Отговор
    Каквото им наредят, това ще правят! Съдбата на европейските старчески домове и гей пацифисти ще се решава след 3 ноември! От тия меки китки нищо не зависи!
  • 8 др Гей Билтс скандално заможен

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "БГ681":

    На кой му пука за последствията. Важното е да умиргате от страх, а парите се печатат сами.