Last news in Fakti

25 Август, 2020 13:10 2 065 12

Тестват ваксината на Оксфорд върху 50 000 участници

  • ваксина-
  • оксфорд-
  • великобритания-
  • коронавирус-
  • пандемия

Текущите изпитания могат да предоставят достатъчно данни за безопасността и ефективността на ваксината

Тестват ваксината на Оксфорд върху 50 000 участници - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Изпитването на ваксината срещу COVID-19, разработвана от Оксфордския университет и фармацевтичната компания AstraZeneca, включва около 50 000 участници, заяви във вторник пред BBC Radio 4 Андрей Полард от Оксфордската група за ваксини.

Професорът по педиатрична инфекция и имунология подчерта, че размерът на изпитването е "ключов", за да се гарантира безопасността на ваксината. Полард също така каза, че броят на случаите на COVID-19 ще бъде важен фактор за определяне кога ваксината ще бъде налична, предаде БНР.

Въпреки това той прогнозира, че текущите изпитания могат да предоставят достатъчно данни за безопасността и ефективността на ваксините, които след това могат да бъдат представени на регулаторните органи преди края на настоящата година. Оксфордският университет работи върху ваксината COVID-19 заедно с компанията AstraZeneca, който пък обяви по-рано през деня, че започва изпитване за възможно ново лечение на болестта. AstraZeneca започна първата фаза на изпитанието на свой кандидат за лечение на COVID-19, разкриха от компанията във вторник.

Изследването е предназначено да определи безопасността и ефикасността на комбинацията на AstraZeneca от моноклонални антитела, синтетично произведен протеин, който имитира естествените антитела и който потенциално би могъл да противодейства на симптомите на COVID-19 по подобен начин, както го прави възстановителната кръвна плазма. Ако се окаже успешно и безопасно, лечението може да се използва за предотвратяване на прогресията на заболяването при пациенти с коронавирус, както и като средство за превенция за хора, изложени на самия вирус, заявиха фармацевтичната компания.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 CoV TV

    8 6 Отговор
    AstraZeneca са още на 1-ви етап в теста Мухахаха :D

    Коментиран от #9, #10

  • 2 др Бил Геноцидис

    3 2 Отговор
    Финалната версия ще е трепач..
  • 3 Алоууу медиите

    3 0 Отговор
    В половин София няма ток вече 2 часа, а медиите ги няма никакви.
  • 4 масонската кочина

    4 5 Отговор
    Ако станем президентска република ще ни боцкат с руската, ако си останем парламентарна с тая оксфорт скоросмъртница. Така че, изборът е ваш.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 AstraZeneca

    4 1 Отговор
    Да Ви уважа многократно фирмената реклама!!!!!
  • 7 Руско ще ще

    4 4 Отговор
    Това е ваксина ,а не руските отрови ..
  • 8 ПЕНКО

    0 2 Отговор
    ЩО БЕ ОКСФОРД - КЕМБРИДЖ НЕ ВИ ЛИ ПОБЕДИ ВЪВ ВАКСИНО ЕЖНЯТА ????? АКО ИСКАТЕ ДА ПОБЕДИТЕ -РУСКО -КИТАЙСКИТЕ ВАКСИНИ - ТРЯБВА ДА СЕ ПРИДЪРЖАТЕ КЪМ ХУМАНИЗМА НА ----ДОСТЪПНОСТ ЗА ВСИЧКИТЕ ЧОВЕЦИ , А НЕ НА ЖЕЛАНИЯТА НА -ЗАПАДНИТЕ ФАРМАЦЕВТИЧНИ КОМПАНИИ -С ЛОБИТА !?!?!?!?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Отдел за борба с ковидиотизма

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "CoV TV":

    Очевидно грам хабер си нямаш от ваксини - покрий се в някое мазе и недей да ръсиш глупости в интернет. Това е фаза 3 за Астра Зенека, която Русия пропуснаха за да бъдат 'първи'.
  • 11 За родину за Путину

    1 1 Отговор
    А Руската ваксина няма нужда от фаза 3 защото действа безотказно - новичок поразява смъртоносно болният и той не е способен да зарази други преди да умре. Няма човек, няма проблем както казваше другарят Сталин.
  • 12 доктор ОхБоли предупреждава

    0 0 Отговор
    Срока за тестване ефективност на ваксина е 5-10 години.
    Срока за тестването и за безопасност за възрастни е 10-15 години.
    Срока за тестването и за безопасност за деца е 15-20 години.
    Виж срока за пущане в производство на каквато и да е биологична бълвоч в медицинските фабрики е до една година.

    Независимо дали религията ви е нагъ*ена към свещения запад или към свещения изток, в момента в който допуснете да ви наврат в кръвоносната система биологичен агент със съответните химически отрови, който не е минал през изпитания в посочените утвърдени от практиката срокове, можете спокойно да се наведете и да си цунете ди*ника за сбогом.
    Защото независимо от вашите религиозни вЕрвания природните закони си действат.