Last news in Fakti

25 Август, 2020 13:49 3 009 7

Европейски държави връщат ограничителни мерки

  • европа-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • мерки

Испания съобщава, че ситуацията може да наложи въвеждането на "драстични мерки"

Европейски държави връщат ограничителни мерки - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Продължава разпространението на коронавируса, като редица страни съобщават за увеличаване на случаите и връщането на редица мерки. В световен мащаб над 23 600 000  са потвърдените случаи на COVID-19, а над 813 000 са починалите, предаде БНР.

ООН призова за повече сътрудничество и координация между страните членки, за да се ограничи катастрофалното въздействие на коронавирусната пандемия върху туризма. Франция и Италия през последните дни регистрират най-висок брой заразени от месец май насам. Германия предупреди гражданите си да не посещават региона на френската столица Париж и Лазурния бряг заради увеличение на броя на заразените с коронавирус. 

Испания съобщава, че ситуацията може да наложи въвеждането на "драстични мерки", като например карантини на места или ограничаване на свободата на придвижване на населението. В Каталуния регионалните власти засилиха мерките срещу вируса и забраниха на едно място да се събират повече от десет души. Такава забрана действа и в Мадрид.  От понеделник учениците над 12 години в Шотландия започват да носят маски, когато са в коридорите, училищните автобуси и зоните, където по принцип се струпват повече деца. 48-часова карантина е в сила в Ивицата Газа, след регистриране на първите случаи. Хонконг, Белгия и Нидерландия съобщават и за единични засега случаи на повторно заразяване с вируса.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хак да ни е

    22 7 Отговор
    Гласи се новият световен ред, ваксини, чипиране и редукция на населението. Спряваме се супер - страха ни е обзел !

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 мехмет

    5 0 Отговор
    Стига бе ние как ще ходим да сабираме грозде вав франсия
  • 4 Глупости

    2 0 Отговор
    на търкалета.
  • 5 Чипс ООД

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хак да ни е":

    Единствената ти мозъчна клетка е отдавна чипирана, но решихме да ти махнем чипа - просто не си от значение и само го хабиш.
  • 6 Тест за интелигентност

    2 0 Отговор
    Тази пандемия съвсем ясно илюстрира няколко неща: 1. повечето хора не са интелигентни, 2. повечето медици не са интелигентни, 3. повечето правителства не използват логика в прилаганите мерки. Дистанцията действа, маските при много деца в затворени помещения за дълго време, дишащи един и същ въздух, просто няма да ги предпазят. Ще има нов бум на пандемията след като децата тръгнат на училище и докарат вирусът вкъщи.
  • 7 Конник

    0 0 Отговор
    Няма вяра и затова това е новия ДЯВОЛ. Връщат ни към крепостничество което е било преди османско “робство”. Значи, назад с 650 години. Стой си в къщи и се страхувай от сянката си. Без тия “мерки” грипа щеше да е отшумял отдавна.