Last news in Fakti

26 Август, 2020 07:16 2 231 20

Тестването на вече регистрираната руска Covid-ваксина ще започне през септември

  • русия-
  • ваксина-
  • ковид-19

Очаква се процесът на изпитване да приключи за приблизително 9 до 10 месеца, но ваксината ще влезе в цивилното обръщение по-рано, паралелно с изпитванията ѝ върху доброволци

Тестването на вече регистрираната руска Covid-ваксина ще започне през септември - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Директорът на Федералния изследователски център по епидемиология и микробиология "Гамалея" - Александър Гинцбург обяви във вторник, че проучванията на вече регистрираната ваксина срещу коронавирус, която е разработена от центъра, ще започнат на 4 или 5 септември.

До 3 септември ваксината ще бъде разпределена във всички центрове, където ще се провеждат тестовете, така че изпитванията могат да започнат до два дни след това, каза той пред агенция ТАСС.

Очаква се процесът на изпитване да приключи за приблизително 9 до 10 месеца, но ваксината ще влезе в "цивилното обръщение по-рано, паралелно с изпитванията ѝ върху доброволци", отбеляза Гинцбург.

По-рано през деня Министерството на здравеопазването на Русия разкри, че центърът е получил одобрение за провеждане на изпитванията след регистрацията на неговата ваксина срещу Covid-19.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Активист на БКП

    9 7 Отговор
    Велика Русия ,велик Путин!!!Неообедимая Рус Маточка. !!!!

    Коментиран от #16

  • 2 Само питам за един приятел

    11 5 Отговор
    Е, как ще ваксинират други хора успоредно с изпитанията? А ако се окаже, че има опасни странични ефекти. Ако на ваксинираните почнат да им никнат крила на прилепи или почнат да измират?

    Коментиран от #4, #12

  • 3 Българин

    12 12 Отговор
    В нормалният свят е прието първо да се тества ваксината а след това да се регистрира. Но понеже руската кочина се смята за велика тя не принадлежи към нормалният свят.

    Коментиран от #5

  • 4 Пак полу истини

    12 7 Отговор

    До коментар #2 от "Само питам за един приятел":

    Мани ги какво ти пишат нашите мисирки...Истината е,че за една седмица руската ваксина е поръчана вече от над 25 държави-общият брой ваксини са почти 1 милиард....Това тук пак е полу-истината на"свободните" медии

    Коментиран от #14

  • 5 Реално

    6 4 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Нали я тестваха бе пич-нали ревахте тук,че военните били страдали заради опита? А истината е,че ваксината е на основата на ваксина против Ебола-и нея руснаците първи я направиха.Затова и клиничните изследвания протичат по-бързо.
  • 6 Даммммм

    9 2 Отговор
    Знаете ли защо толкова силно се плюе по руската ваксина? Ами просто струва 10 $ и руските учени объркаха плановете на фарма-корпорациите да направят милиарди от своите ваксини--това е истината!!!!

    Коментиран от #17

  • 7 Шопо

    9 4 Отговор
    Кучетата лаят, керванът си върви !Досега Путята е продал 1 000 000 000 ваксини и заявки за нови ваксини валят от цял свят ! А Рижко ги кара да пият ,,Доместос,, !!!
  • 8 Активист на БКП

    9 3 Отговор
    10 $ !!! Толкова струва руската ваксина!!! А в България само тест за 👑 струва 70 $! Сега разбрахте ли ,че вият защото Русия им разби бизнеса, който излага да въртят с човешкото здраве по цял свят!!!
  • 9 Дарвин

    2 2 Отговор
    Проклети ваксини, аз съм на принципа естествен подбор бе. Това е най-добрият подбор.
  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 1 Отговор
    ПОЛУИСТИНИ МАНИПУЛАЦИИ ЗАБЛУЖДАВАНЕ
  • 11 Нашенец

    5 7 Отговор
    Значи ваксинката готова била,а ма тепърва ще я тестваме.И сега ако пак попитам,кои са аджеба тия 25 държави дето я уж били купили и ползвали...Ще се намери ли някой да ми ги изброи,щото досега нещо много тайни и легенди се ръсят :))))))))

    Коментиран от #13

  • 12 миризлив пор

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Само питам за един приятел":

    Странични ефекти и проблеми има само за живите.
  • 13 Еми ето ти

    3 3 Отговор

    До коментар #11 от "Нашенец":

    Някои от държавите поръчали ваксината-Аржентина,Йордания,Изрел,Сърбия,НЗеландия,ЮКорея...Не бъди толкова наивен-не е нужно сляпо да цитираш НПО лозунги--а да мислиш с главата си....

    Коментиран от #18

  • 14 Бесен Язовец

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "Пак полу истини":

    Ти да не спиш с путин,че толкова много знаеш ?Поръчали били милиарди от нещо което още не е тествано. Пълни лъжи.
  • 15 Ваксина

    2 3 Отговор
    Е вече ще се мре яко в русия. Тестват и паралелно ваксинират.Е това ако е нормална държава.

    Коментиран от #20

  • 16 Жоро

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Активист на БКП":

    Какво е това (МАТОЧКА) нещо като маточина ли? Като не знаеш руски ...не пиши,че ставаш смешен.
  • 17 Ваксина

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Даммммм":

    Къде пък и видяхте цената? Боже колко сте наивни ....такива като вас търсят да ваксинират. Страничния ефект е поумняване:)))
  • 18 Нашенец

    1 3 Отговор

    До коментар #13 от "Еми ето ти":

    Тия държавици може да са купували краставици от Раша,а ма със сигурност не ваксина...На рашкови легенди без доказателства не вярвам!
  • 19 За родину за Путину

    1 2 Отговор
    Ужаст какоята. Напълно безопасна била видите ли но ще я тестват още 9 месеца. До тогава американските ваксини вече ще са се продали и инжектирали и никой няма да има нужда от руския новичок.
  • 20 Наивник

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Ваксина":

    Ясно е от къде идва основния ген на Covid. Тази ваксина им е от дота отдавна (дори те самите писаха че е по подобен вирус разработена)