26 Август, 2020 11:27 1 565 2

Над 3 хиляди нови случая на Covid във Франция, 47 134 в Бразилия

  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

В Швеция хиляди хора са получили фалшив положителен резултат от теста си за коронавирус

Над 3 хиляди нови случая на Covid във Франция, 47 134 в Бразилия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Над 3 хиляди са новорегистрираните случаи на Covid-19 във Франция. Открити са и 33 нови огнища на заразата в страната, допълват от Франс прес.

В Швеция хиляди хора са получили фалшив положителен резултат от теста си за коронавирус, предава ДПА. Става дума за общо 3 700 души, чиито неверните резултати масово са от PCR тестове, внесени от Китай, уточняват агенцията.

В Бразилия през последното денонощие са установени 47 134 нови случая на коронавирус, с които потвърдените случаи в страната стават 3 669 995, съобщи министерството на здравеопазването, цитирано от Ройтерс.

Новите смъртни случаи, свързани с коронавируса, са 1271 и така починалите от Covid-19 от началото на епидемията са общо 116 580.

Сред заразените е и най-големият син на президента Жаир Болсонаро - Флавио, посочва Франс прес.
"Дадох положителен тест за Covid-19", съобщи в Туитър 39-годишният сенатор, като уточни, че се чувства добре и няма симптоми. Той каза също, че се лекува у дома с хидроксихлорокин и с антибиотика азитромицин - лечение, на което баща му е неуморен застъпник от началото на епидемията в Бразилия през март, въпреки че различни научни изследвания доказаха неговата неефективност срещу Covid-19.

Флавио Болсонаро е разследван за корупция, докато бил законодател в щата Рио де Жанейро. Той е четвъртият член на семейство Болсонаро с положителен тест за коронавирус след баща си, първата дама Мишел Болсонаро и най-малкият син на президента - Жаир Ренан.

Междувременно местни медии, цитирани от ДПА, съобщиха, че секретарят по здравеопазването на столичния федерален окръг Бразилия е бил арестуван за предполагаема измама при покупката на медицински материали, свързани с Covid-19.

Франсишко Араужо е заподозрян в участие в покупката на нискокачествените тестове за коронавирус на завишени цени, което е довело до загуби от милиона долари, посочват новинарският портал Г1 и в. "Фоля де Сао Пауло". Във връзка със случая са задържани още най-малко шестима души.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Антимилиционер

    1 3 Отговор
    Гледам,че вече почти никой не чете тези статии. И аз само заглавието прочетох. Изхаби се тази тема.