Last news in Fakti

27 Август, 2020 11:07 2 234 2

В Кипър влизат в сила редица ограничителни мерки

  • кипър-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • туризъм-
  • мерки-
  • туристи

Забранено е провеждането на масови събития като концерти, фестивали и изложби

В Кипър влизат в сила редица ограничителни мерки - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

От днес до 15 януари 2021 г. в Кипър са в сила редица ограничителни мерки, за да  се предотврати разпространението на коронавируса, предаде БНР.

С обнародваното постановление на министъра на здравеопазването Константинос Йоану се налага ограничение до 50 души за частни събирания вкъщи или на обществени места. Максималният брой гости за сватби и кръщенета е до 350 души. Под ограничение са и ресторанти, кафенета, барове.

Забранено е провеждането на масови събития като концерти, фестивали, изложби и други на открито - на стадиони, площади, улици. Задължително е носенето на маски в закрити пространства от работещите в тях и посетителите.

Децата над 12-годишна възраст в училищата, които се отварят в началото на септември, също задължително трябва да са с маски. На всеки 2 седмици ще се тестват по 5000 души на места с голям брой хора (ресторанти, молове, университети), за да се следи ситуацията и вземат навременни мерки, обяви здравното министерство. Според министър Константинос Йоану епидемичната ситуация в страната е задоволителна, но трябва да продължат да се спазват предпазните мерки.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един

    10 3 Отговор
    Тия също гърците си самоубиха туризма по най-тъпия начин и зимата ще ядат камъни от голите си баири!
  • 2 Поредната измама

    10 3 Отговор
    Хей, Господ ще ви съди за терора който причинихте на хората с измисления ви вирус.