Last news in Fakti

27 Август, 2020 17:41 3 671 11

Коронавирус в Германия: докога ще е този хаос?

  • германия-
  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • ангела меркел

Имаме нужда от общовалидни правила за цялата страна, призовава главната редакторка на ДВ Мануела Каспер-Кларидж

Коронавирус в Германия: докога ще е този хаос? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Хаотични действия и липса на дисциплина в иначе тъй дисциплинирана Германия. Така повече не може. Имаме нужда от общовалидни правила за цялата страна, призовава главната редакторка на ДВ Мануела Каспер-Кларидж.

 

За нас, германците, казват, че сме много добросъвестни и дисциплинирани. И именно поради тези свои качества дотук се справихме прилично с пандемията. Но това вече е минало. Който тези дни е в Германия, ще види липса на дисциплина, масова неувереност и отчасти хаотични действия на отговорните фактори.

Усещане за произвол

В Берлин например разрешават масови прояви с участието на 500 души, докато в съседната провинция Бранденбург могат да се събират до 1000 души. В Северен Рейн-Вестфалия всички ученици са длъжни да носят маски в училище. И то навсякъде - в класната стая, по коридорите, на двора. В Берлин обаче учениците могат да влизат в час без маски. С две думи: човек има усещането за произвол.

На каква основа всъщност се взимат решенията за предпазните мерки срещу коронавируса? Нима всеки отделен политик си има собствен експертен екип, а тези експертни екипи оценяват по различен начин равнището на опасност? Нищо чудно, че хората са объркани. Броят на заразените с коронавирус в Германия расте, мнозина се върнаха болни от отпуска. Защо обаче задължителните тестове за отпускарите, завръщащи се от рискови региони, бяха въведени едва когато половин Германия вече се беше прибрала по домовете си?

И защо в сградата на летището сме длъжни да спазваме метър и половина дистанция от другите хора, а в самолета седим рамо до рамо със съседа си по седалка? Защо вътре в ресторантите има ограничения за максималния брой посетители, а в супермаркетите и търговските центрове никой не брои пазаруващите? Този коктейл от понякога съвсем противоречиви правила води дотам, че все повече хора вече не желаят да спазват каквито и да било правила. Купонът отново тече, сякаш коронавирусът е бил просто някакъв лош сън.

Имаме нужда от яснота и общовалидни правила

Така повече не може. Имаме нужда от яснота и общовалидни правила за цяла Германия. Имаме нужда от дисциплина и обвързващи мерки. И не на последно място: имаме нужда от политически фигури, които не гледат само да извлекат полза от пандемията, а обединяват силите си, за да осигурят закрила на хората. На всички хора.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Спрете

    34 1 Отговор
    с тези глупости.
  • 2 Бай Кокич

    30 1 Отговор
    Прекалявате вече !
  • 3 Докато

    29 1 Отговор
    Политиците се правят на доктори
  • 4 00000014

    32 0 Отговор
    На капиталистите им хареса комунизмът -- диктатура, забрана на протести, вечерен час, цензура ......
  • 5 Тото

    10 1 Отговор
    Хубаво е да обясните от Дойче веле защо в източна Германия или бившата ГДР има най малко случаи на коронавируса. И в Германия и в САЩ са едни щати федерални републики и е един хаос. Как толкова години са оцеляли се чудя.
  • 6 Кэкжст8нзн

    8 0 Отговор
    Че то в България е още по-зле. Всеки си прави каквото му скимне. Властите си играят от март месец на игрички и си съчиняват най-неадекватни правила.
  • 7 111

    15 2 Отговор
    Германците и те се усещат че ги будалкате с ковида. Скоро cатанинската пирамида управляваща чрез фалшивите медии и постановки ще рухне.
  • 8 Хахаха

    3 0 Отговор
    Журналисти ще решават медицински проблеми !!!!! Хахахахахаха . И то от Дойче веле !!!!! Хахахахахаха
  • 9 Не спирайте

    1 0 Отговор
    Още малко и ковидиотите ще получат инфаркт. Притеснявали се били от вирус който 'не съществувал'. Къде ти логика в тези едноклетъчни мозъци.
  • 10 незнайко

    0 1 Отговор
    Няма нужда от тези нови правила които целят единствено подчинението на МАСАТА ХОРА !!! С маски или не коронавируса се разпространява, което ме навежда на УГЛАВНАТА МИСЪЛ, че го подържат изкуствено !!! Няма в цял свят лекарство за този вирус защото ТОЙ НЕ СЪЩЕСТВУВА !!! Това което правят като изследване е за грипни щамове и затова карантинират докато човек оздравее ако организма му е силен !!! Що се отнася до това откъде дойде тази "ПАНДЕМИЯ" От там от където е ИЗМИСЛЕНА С ЦЕЛ НАМАЛЯВАНЕ ПОПУЛАЦИЯТА НА ЗЕМЯТА !!!
  • 11 волен сидеров

    1 0 Отговор
    ОТМЕНЕТЕ ФАЛШИВАТА ПАНДЕМИЯ И ГОТОВО-СКОРО ЩЕ СТАНЕ ДЕ