27 Август, 2020 18:51 2 251 8

Фон дер Лайен предупреди еврочиновниците: Спазвайте противоепидемичните мерки!

  • ес-
  • урсула фон дер лaйен-
  • ковид-19

Предупреждението идва часове след оставката на еврокомисаря за търговията Фил Хоган, който наруши ограниченията срещу пандемията в Ирландия

Фон дер Лайен предупреди еврочиновниците: Спазвайте противоепидемичните мерки! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предупреди европейските длъжностни лица да спазват правилата срещу разпространение на коронавируса.

Предупреждението идва часове след оставката на еврокомисаря за търговията Фил Хоган.

Ирландският комисар се оттегли от поста след седмица на напрежение, след като наруши ограниченията срещу пандемията в Ирландия.

„Докато Европа се бори да ограничи разпространението на коронавируса и европейците правят жертви и приемат болезнени ограничения, очаквам членовете на ЕК да бъдат особено бдителни при спазването на националните и регионалните правила и препоръки. По силата на чл. 246 от Европейския договор сега ирландското правителство трябва да представи подходящ кандидат за еврокомисар. Както и по-рано, ще поканя Ирландия да представи две кандидатури – на мъж и на жена“.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Patriot

    4 0 Отговор
    Искам и аз да съм европейски чиновник!
  • 2 Актуална Антена

    4 0 Отговор
    Значий, нарушил ограниченията за борба срещу пандемията и подал оставка. Бе нашиу Бою направо ангел пред тоя Ирландец:)
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 VVV

    1 0 Отговор
    ,, Спазвайте противоепидемичните мерки като боко тиквата,, .Памперса на брадичката или на очите :)))
  • 6 Фон Деп лайнен

    4 0 Отговор
    Най-важната противоепидемична мярка е да не се пърди в закрити помещения, защото се усеща и през маската.
  • 7 Хахаха

    1 0 Отговор
    Заради нас не се косете ! Ние ограничения не признаваме
  • 8 Хора замислете се

    1 0 Отговор
    А защо не предупредите Борисов да спре да харчи парите на нидерландски и белгийски данъкоплатци , които се изсипват у нас за да ги настигаме , а се крадът. Вчера гледах кадри от Минск , хора подреден град , чист , градския транспорт е по-добър от този във Варна и Пловдив , че и в София. За какво говорим? Колко години сме в ЕС , при това мощно финансиране , сме почти на 1 ниво със Сърбия! Сами преценете колко е крал герб и БМБ! Румъния вече отчетливо ни издухва......