28 Август, 2020 07:58 1 850 2

Дания извади България от списъка на страните с карантина

  • дания-
  • карантина-
  • ковид-19

Препоръката за пътуване към България се променя от „въздържане от неналожителни пътувания“ на проявяване на „повишено внимание“ по време на пътуване

 Дания извади България от списъка на страните с карантина - 1
Снимка: БГНЕС

Датското министерство на външните работи обнови цветовия индекс за пътуване от и до България от „оранжев“ на „жълт“, след редовната ежеседмична актуализация и преоценка на ситуацията с развитието на Covid-19 в чужбина, съобщиха от МВнР.

По този начин страната не попада в списъка на карантинираните държави, за чиито граждани до момента се изискваше представяне на основателна причина за влизане в Дания, и отпада призивът за поставяне под 14-дневна карантина на пристигащите от България.

Препоръката за пътуване към България се променя от „въздържане от неналожителни пътувания“ на проявяване на „повишено внимание“ по време на пътуване.

За пристигащите от България в Дания облекченият режим става актуален считано от 00.00 ч. на 29 август 2020 г.

Същевременно датската полиция запазва правото си, при проява на симптоми на заболяване, в т.ч. кашлица и температура, да откаже достъп на влизащите чужденци, независимо от класификацията на страната, от която идват, и изпълнението на поставените изисквания за влизане.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Минчо

    4 0 Отговор
    Това и голям успех на нашата дипломация ХА ХА
  • 2 Дълбоко Виждащ

    1 0 Отговор
    Присмял се хърбел-на щърбел....Дания в борба с това биооръжие,се справя по лошо от бг и е смешно да налага мерки срещу бг