Last news in Fakti

28 Август, 2020 10:21 2 585 0

Великобритания затяга мерките за пристигащите от Швейцария, Чехия и Ямайка

  • великобритания-
  • ковид-19-
  • карантина

Правителството на Борис Джонсън обоснова решението си с нуждата да се намалява броят на заразените с вируса в Обединеното кралство

Великобритания затяга мерките за пристигащите от Швейцария, Чехия и Ямайка - 1
Снимка: shutterstock

От събота сутринта пристигащите във Великобритания от Швейцария, Чехия и Ямайка ще трябва да се самоизолират за две седмици, обявиха от британското правителство. В същото време в страната беше регистриран най-високият брой заразени с Covid-19  от средата на юни насам. 

Правителството обоснова решението си с нуждата да се намалява броят на заразените с вируса в Обединеното кралство. 

Швейцария, Чехия и Ямайка, подобноно на Хърватия и Австрия миналата седмица попаднаха в „черния списък“ след увеличаването на случаите на заразявания.

Повече от 1,6 милиона британци са посетили Швейцария миналата година, повече 300 000 туристи посещават годишно Чехия. Изненадващо обаче Куба бе влючена в така наречените „въздушни коридори“. 

По принцип навсякъде в Европа се наблюдава увеличение на случаите, което важи и за самата Великобритания. За последните 24 часа в страната са регистрирани 1 522 случая с Covid-19, което е най-високият показател от средата на юни. Очаква се налагането на локални карантини. Огнища на заразата има в Северозападна Англия. Бирмингам и Нортхемптън в Средна Англия също попадат в този списък.  


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА