Last news in Fakti

30 Август, 2020 17:33 4 627 2

Живописни острови приемат само туристи, преживели COVID-19

  • фернандо ди нороня-
  • бразилия-
  • острови-
  • живописни-
  • туристи-
  • коронавирус-
  • пандемия

Любопитно изискване на властите в Бразилия

Живописни острови приемат само туристи, преживели COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Бразилските власти отново отварят за посещения живописни острови, достъпът до които бе забранен заради пандемията от новия коронавирус, но там ще се приемат само туристи, преболедували COVID-19, съобщи ЮПИ.

Властите в бразилския щат Перамбуко обявиха, че 21 острова от архипелага Фернандо ди Нороня се подготвят да посрещат отново туристи, след като бяха забранени за посещения в средата на март, съобщи Нова телевизия.

Желаещите да почиват на островите трябва да заявят това онлайн и задължително да приложат документ, който удостоверява, че вече са боледували от COVID-19, съобщи ръководителят на администрацията на щата. Нужният документ е или положителен тест за болестта поне отпреди двадесет дни, или тест, който доказва наличието на антитела срещу новия коронавирус.

Световната здравна организация предупреждава, че няма доказателства, че хората, прекарали COVID-19, имат задължително имунитет срещу повторно заразяване. През последните дни в различни страни бяха доказани случаи на ново заразяване на вече преболедували COVID-19.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123321

    5 0 Отговор
    Живописни острови приемат само лекари,дали диагноза Covid 19.
  • 2 Бурканбанк

    0 2 Отговор
    Жаир Болсонаро прие да въведе някои мерки срещу измисления вирус под натиска на народа, който като много други народи в началото беше изплашен. Сега вече тенденцията е тотално обърната и хората, които са против ограничителните мерки са много повече отколкото подкрепящите ги. Иначе Болсонаро нямаше да въведе нито една мярка и Бразилия щеше да продължи да се радва на цветуща икономика с бурно възходящо развитие. За щастие на Бразилия те са в БРИКС и ще получат помощ от Китай, Русия, Индия и Южна Африка (пряка и непряка) и няма да усетят чак толкова тежко кризата, но ако Болсонаро беше послушал себе си, а не се беше поддал на овчия натиск от народа щеше да спаси икономиката на Бразилия и да нямат никакви икономически проблеми. Сега възстановяването ще е бавно и трудно.