31 Август, 2020 09:17 1 652 4

На Острова наложиха глоба от 10 000 паунда за нелегално събиране

  • великобритания-
  • глоба-
  • коронавирус-
  • събиране-
  • маски-
  • полиция

Полицията определи като напълно безотговорно поведението на купонджиите

На Острова наложиха глоба от 10 000 паунда за нелегално събиране - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Във Великобритания организаторите на голямо нелегално събиране на хора (около 3 000 души) бяха глобени с 10 000 паунда в съответствие с новите мерки срещу нарушителите на политиката на властите в борбата срещу коронавируса.

В петък влезе в сила решението на правителството за глоба в размер на 10 000 паунда за организаторите на всяко незаконно събиране на много хора на едно място заради зачестилите нарушения на разпоредбите за ограничаване на разпространението на заразяванията с COVID-19, предаде БНР.

Снощи в Южен Уелс двама души станаха първите попаднали под ударите на новата законова мярка. Полицията определи като напълно безотговорно поведението на организаторите и около 3-те хиляди участници в шумен купон в провинцията, край националния парк „Брекън Бийкън“.

Двама души пък бяха арестувани в Лондон за неспазване на социалната дистанция на друго голямо събиране - антираристки протест, който като цяло премина мирно. Участие в него взеха около 400 души. Един от организаторите - писателят Антъни Спенсър, сравни борбата срещу систематичния расизъм с „изтощително гребане от едната до другата страна на Атлантическия океан“. „Защитаваме всички останало. Защитаваме кучетата, орлите, статуите. Нека все пак да защитим чернокожите хора“, допълни Спенсър.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Андрю Кауфман герой на САЩ

    3 3 Отговор
    Вчера в Лондон се бяха насъбрали няколко хиляди антимаскари и даже се мярна за момента БГ знамето мятано от един Ганьовец.
  • 2 Псевдоним

    3 0 Отговор
    Трябва да има вече само легални събирания с подпис на Фандъкова.
  • 3 Важно

    8 0 Отговор
    Вижте речта на Робърт Кенеди онзи ден в Берлин. Винаги съм казвал, че премахването на кеша и преминаването към цифрови валути ще е нашият край. Той го потвърждава. Ковид механизма ни води точно натам. Ама някои продължават да плюят протестите срещу "новото НЕнормално". Малко остана и играта за нас приключва.
  • 4 ко?не.

    6 0 Отговор
    Ингилизите да пълнят шишетата с бензин и да ги почват. Първо лондонското сити, парламента и бърлогата с рептили в Бъкингам.