Last news in Fakti

1 Септември, 2020 13:14 2 167 2

Унгария остава отворена за тези туристи

  • унгария-
  • туристи-
  • граница-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • полша

Посетителите, пристигащи в Унгария, ще трябва да представят отрицателен тест

Унгария остава отворена за тези туристи - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Унгария реши да допусне туристи от трите си източноевропейски съседки - Полша, Чехия и Словакия, да влизат в страната със скорошен негативен тест за корнавирус, предаде "Ройтерс", като цитира министерството на външните работи.

В Унгария от началото на пандемията има над 6000 потвърдени случая на COVID-19. Миналата седмица Унгария предупреди, че ще затвори границите си за чужденци от днес, за да предотврати увеличаване на случаите на коронавирус. Прибиращите се унгарски граждани могат да излязат от 14-дневна карантина, само ако дадат два негативни теста за коронавирус.

Но след разговори с чешкия премиер Андрей Бабиш, унгарският премиер Виктор Орбан се съгласи да позволи влизането на чешки граждани, които вече са резервирали почивки в Унгария за септември. Облекчението впоследствие беше разширено и за Полша и Словакия, съобщи късно снощи външното министерство в Будапеща. Посетителите, пристигащи в Унгария, ще трябва да представят отрицателен тест за коронавирус най-много отпреди пет дни, което според Будапеща дава достатъчни гаранции за безопасност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.