Last news in Fakti

1 Септември, 2020 15:40 4 124 16

Бездомни източноевропейци спят по най-скъпите улици в Лондон

  • бездомни-
  • източноевропейци-
  • румънци-
  • бедни-
  • лондон-
  • великобритания-
  • европа-
  • работа-
  • клошари

Такава е картината от няколко седмици на фона на пандемията от коронавирус

Бездомни източноевропейци спят по най-скъпите улици в Лондон - 1
Снимка: Shutterstock

Бездомни източноевропейци наводниха най-скъпите лондонски улици, като спят върху картон и импровизирани матраци и се завиват с каквото намерят, между най-скъпите петзвездни хотели в града и на фона на едни от най-скъпите магазини в света, пише “Дейли мейл”, предаде БГНЕС.

Такава е картината от няколко седмици на фона на пандемията от коронавирус, която не стихва в страната. С дюшеци и картони на бездомници е пълно и пред официалния шоурум на Mercedes в Парк Лейн. Бездомниците биват изгонени от евтините хотели заради страха на собствениците от коронавируса. Пред изданието магазинер, който настоява да остане анонимен, разказва, че групата клошари е “предимно от Румъния”, и всяка вечер в 20.30 ч. луксозните улици се превръщат в катун-спалня за източноевропейците. Човекът се притеснява, че макар и неконфликтна, групата бездомници непрекъснато се увеличава.

„Виждам ги само през нощта, не познавам много от тях, но вчера имаше много, а и много нови дойдоха. И на сутринта ставам по-рано преди работа и идвам, за да чистя боклука след тях”, разказва мъжът. Почти 15 хиляди души бяха настанени в хотели по време на карантината, когато правителството предприе схемата “Всички вътре”, при която местните власти на Острова трябваше да приберат хората с 3.2 милиона британски лири бюджет, отпуснати от централния бюджет. Мярката хотелиери да приютят бездомни, траеше до юни, но властите се опасяват, че въпреки финансирането от правителството, множество хотелиери са изхвърлили на улицата бедните източноевропейци.

Миналата седмица благотворителни организации предупредиха, че огромна част британски граждани може да останат без дом, след като правителството по-рано оповести данни, че над 75 хиляди домакинства вече са останали без дом, а множество други са в такъв риск. Според официалните британски статистики от януари до март тази година 36 690 домакинства са останали без дом, а още 38 450 домакинства са оценени като застрашени да останат на улицата. Благотворителни организации се опасяват, че нарастващите загуби на работни места, причинени от коронакризата, както и все още действащите ограничителни мерки в страната ще доведат до рязък скок на бездомните във Великобритания.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А знаете ли

    12 5 Отговор
    какво става в Минск?
  • 2 Може

    21 1 Отговор
    и да са бездомни, но са на най скъпите улици. Баровци.
  • 3 Баце ни направи бомжовете на Европата

    16 7 Отговор
    В ЮК като кажеш българин и хората си пипат джобовете, или викат бомбаджии.
  • 4 Леле...

    28 1 Отговор
    Да не му се случва на човек да изпадне в такава ситуация!
  • 5 Срт

    23 1 Отговор
    Те не само там спят така. Ей го и нашият съфорумец- Щастливия канадец и той спи по кашоните, но пък е доволен да проклина Майка България на всеки ред. Може хляб да няма да яде, ама си плаща интернета, като предава бутилки и кутийки. Все пак нета му трябва. Как инак ще плюе по нас, тъпите българи?!
    Канадец, аз си включих климатика и сега ще си налея едно голямо уиски за твое здраве.

    Коментиран от #12

  • 6 духайдуду

    8 1 Отговор
    правителството предприе схемата “ВсичкО вътре”. А нашите са със схемата НОЩна:" -Ти,къде?"
  • 7 Старата цивилизация

    13 1 Отговор
    Умира....
    Скорошната история ще ни се смее
  • 8 миш

    17 2 Отговор
    Не е възможно да има бездомни източноевропейци,след 30 години демокрация.
  • 9 Мъглявия албион

    20 1 Отговор
    Всички знаем какви гостоприемни хора са англичаните.Ка сега така някакви си хорица втора-трета ръка ще им развалят ситото.Еее не,всички от изтока на бесилки!!!
    Да живее Уйнстън Чърчил,и неговите размисли за източноевропейците.Дано един ден някой английски нещастник все пак разбере,че НИЕ ИЗТОЧНОЕВРОПЕЙЦИТЕ СМЕ ДОСТА НАД английските бозави търтей.Днес може да спим на пейките,но ви гарантирам,че скоро колелото ще се завърти.Поздрави от ИЗТОК от където изгрява слънцето!
  • 10 ха ха ха ха

    15 4 Отговор
    Ха ха ха ,че половината население на САЩ спят в кашони по тротоарите ,вие за няколко хиляди говорите.
  • 11 Е па

    8 5 Отговор
    Да им пратим и тези от площада.
    Ти поне палатки имат.
  • 12 Перо

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "Срт":

    Човек,това не е никакъв канадец,а мутренски трол и държавно или общинско корумпе.Работата му е да разединява протестиращите в БГ и чужбина.Българските емигранти мразят тиквата сто пъти повече от населението в БГ и ако могат ще го обесят с краката на горе. Те си обичат родината,но мразят до безумие мутренската държава,която ги е прокудила в чужбина.
  • 13 В статията

    6 4 Отговор
    пише за хиляди семейства останали без дом, но това което не споменава е че навярно болшинството от тези хора са вече настанени в общински жилища или поне в т.нар emergency accommodation.
    В УК никога не биха оставили семейство с деца да спи на улицата.
  • 14 The Beyonder Realm Classic

    13 3 Отговор
    На англо саксонците не им пука за белите източно европейски етноси тях ги интересуват африканци араби индийци от техните колонии да са добре и да сменят без полезното бяло британско общество
  • 15 TINA

    4 1 Отговор
    ПОЛЗАТА НА ЕВРОСАУЗА 4Е СПИМ БАЛГАРИТЕ ПО УЛИЦИТЕ РАБОТИК ЗА СТОТИНКИ И ИМ БАРШЕМ ДЪПЕТАТА СРАМ НО ТРИАБВА ДА ПРАЩАМЕ НА БГ ДА ОЦЕЛЕИАТ
  • 16 Пенсионер но със собствена панелка

    3 1 Отговор
    Искахте демокрация, те ви демокрация, кусайте и си трайте!