Last news in Fakti

1 Септември, 2020 20:48 1 975 5

Учебната година в Гърция започва със задължителни маски

  • гърция-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ученици-
  • учебна година-
  • маски-
  • междучасие

Междучасията ще са по различно време, за да не се събират много деца

Учебната година в Гърция започва със задължителни маски - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В Гърция учебната година започва присъствено на 14 септември със задължителни маски за всички ученици. Увеличават извънкласните занимания в училище, за да освободят от задължение възрастни роднини да се грижат децата, предаде БНР.

На 14 септември е началото на учебната година, съобщи министърът на просветата Ники Карамеос. Децата ще посещават училище, като занятията ще са в паралелки не повече от 17 ученика. Задължително е носенето на предпазни маски още от първи клас. Междучасията ще са по различно време, за да не се събират много деца. Учителите ще съблюдават спазването на дистанция и мерките.

Финансират се с над 100 милиона евро програмите за извънкласно обучение, за да се освободят от задължение роднини да се грижат след обяд за децата. Под пълна забрана са всички екскурзии и развлекателни събития, както и спортни състезания за учениците. Екипи на министерството на здравеопазването ще вземат проби от ученици в райони с висок процент заразени с вируса.

В случай на положителна проба на ученик под карантина се поставя само паралелката, а не цялото училище, като обучението продължава дистанционно. Назначават над 4500 учители за нуждите на новата програма. Говорителят на правителството Пецас призова родителите да се завърнат незабавно от почивка и при възможност да се самоизолират поне за седмица, за да не станат разпространители на вируса.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    6 0 Отговор
    Ненормална сбъркана работа
  • 2 Фактология

    1 1 Отговор
    Нещо пак е карано през пръсти..Нищо не е упоменато колко родителите няма да пуснат и колко ще пуснат децата си на училище.Ама нали сте платени....
  • 3 Това визанс

    5 0 Отговор
    Племе,за пари и децата си ще продаде! Нищо чудно,и нашите " индиго" мсйстори да изкарат копие на модела.Абе,т,л,пи с чугун между двете уши.Как виждате дете със маска по 45 мин,няколко учебни часа? Хайде тествайте този номер върху себе си.Какво правим зимата със включените радиатори,а децата с маски? И човек с основно образование се досеща,че тази маска задържа всички бактерии от издишването.Това ще доведе до остри бактериални усложнения,само за 2-3 месеца.Или целта ви е ,да се купуват милиони маски на месец. Защото никой родител няма да остави детето си под минимум 3 броя дневно.А по наплашените ще му слагат в плик по 5-6 броя за деня! Яко ви стиска сезеото за топките.Наред,почти в цял свят.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Чело коте книжки

    3 0 Отговор
    Няма да издържат и две седмици и ще ги забрули. Маските не предпазват в затворено помещение със застоял въздух. Има една камара изследвания на 'супер предаване' в такава среда.