Last news in Fakti

5 Септември, 2020 07:55 4 047 12

Затвориха 22 училища заради коронавирус

  • франция-
  • училища-
  • затворени-
  • пандемия-
  • коронавирус

Над 7000 новозаразени за ден във Франция

Затвориха 22 училища заради коронавирус - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

От общо 62 000 училища, които има във Франция, бяха затворени 22, поради наличие на коронавирус. Това става след като властите решиха отново да подновят присъствените занятия. Най-голям брой – 10, от затворените школа са на остров Реюнион в Индийския океан. Причината са лошите медицински услуги, които се предлагат там спрямо тези в континентална Франция.

„Френските училища съобщават за по около 250 възможни случая на заразяване с коронавируса на ден, откакто отвориха врати във вторник“, каза министърът на образованието Жан-Мишел Бланкер.

Не всички тези случаи се оказват с положителна проба, но при всеки такъв сигнал училището трябва да спази правителствени нареждания, които може да стигнат до връщане на цяла паралелка ученици у дома за дистанционно обучение или до затварянето на цялото училище.

На 4 септември Франция регистрира над 7000 случая на новозаразени, което е най-високият дневен брой в Европа, като през май и юни новите случаи са били по неколкостотин на ден. Починалите от короавирус са над 30 700.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоуст

    19 5 Отговор
    Започна се. И тук има слухове, че готвят такава тесла: 2-3 седмици присъствие и после ще почнат да разправят колко много заболели имало и ще се премине на дистанционно
  • 2 Аха

    20 3 Отговор
    Само три дни след започване на учебните занятия. Очаквайте скоро и тук. Само се чудя, защо трябва да се случва, при условие, че виждаме какво става в другите държави.

    Коментиран от #7

  • 3 Уви

    10 14 Отговор
    Скоро и при нас. Не става въпрос за тесла, а за факти. След болници, училища са най-големи развъдници на зарази. Не само деца, но и учители не спазват правила. Помежду си не носят маски като се събират, един учител да има болен и ще го разнесе из всички други учители и класове.

    Коментиран от #6

  • 4 Грейс

    14 1 Отговор
    Нали сме остров в Индийския и мед ни услуги са на тяхно ниво и нас ни чакат същите мерки. Неграмотността явно е цел на световния елит!
  • 5 Гого

    2 0 Отговор
    Вдигнала жабата крак и нея да я подковават...
  • 6 Ицо

    7 4 Отговор

    До коментар #3 от "Уви":

    А какво ще кажеш за детските градини? Те по-малък развъдник на зарази ли са? От месец май работят и до сега не съм чул някъде да има огнище на 👑 вирус. А там децата дори спят в едно помещение. Да не говорим, че постоянно ръцете им са в устите. С такива новини просто ни подготвят психически за това, което са ни намислили. Да видим, че и велики държави, като Франция предприемат подобни мерки и че няма да сме единствените. Явно целта на новия елит е оглупяване на населението, както вече спомена някой от колегите коментиращи.

    Коментиран от #8

  • 7 Дионтей

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Аха":

    Умните се учат от грешките на другите, нормалните се учат от своите грешки, а най-глупавите не са научават никога....
  • 8 Едно е да

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Ицо":

    Оглупяваш,друго е да съкращаваш,но и двете вървят заедно.Защо никой не протестира срещу темрмометрията и биометрията,децата не влизат в болница,не се нуждаят от диспансеризиризация.И клизма ли ще им правят?Тези мед.манипулации са вмешателство,в личното здраве и живот.Всички военни ,лекари и учители ще бъдат първи.МИСЛЕТЕ!
  • 9 TRoskOt

    3 0 Отговор
    Сега от жегата на французите им е трудно да ходят с маски но на есен с БУРКИ ще им е по топло и ще са по симпатични.
  • 10 ясновидец

    2 0 Отговор
    и в България ще бъдат затворени доста,да не кажа всички
  • 11 Stéphanie 🎲

    3 1 Отговор
    Как ме нерви тази корона,няма край .ЛЪЖАТ само всяват паника.А в децката е кошмар чакам 40 мин .на ден едно по едно влизат децата с родител ,всичките церемоний излизаш влиза другия .Следобед дефиле като манекени ,чакаш вън едно по -едно излизт.Няма ли крайййййййй 😭😰

    Коментиран от #12

  • 12 Няма,

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Stéphanie 🎲":

    и няма да има скоро,трябва да да ни писне,и
    да се явим за “доброволно ваксиниране”......
    ......още,и още по-зле ще става.....