Last news in Fakti

9 Септември, 2020 08:06 2 166 5

Пожар! Спешна спасителна операция в мигрантския лагер „Мория“ на о-в Лесбос

  • гърция-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • мория

По информация на гръцките медии пожарът е предизвикан умишлено по време на бунт на имигранти, които е трябвало да бъдат изолирани заради положителни проби за коронавирус

Пожар! Спешна спасителна операция в мигрантския лагер „Мория“ на о-в Лесбос - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Мащабна спасителна операция се провежда в мигрантския лагер „Мория“ на гръцкия остров Лесбос, където в ранните часове днес са избухнали няколко пожара.

Това съобщи гръцката служба за пожарна безопасност. Мобилизирани са 25 огнеборци с 10 пожарни коли.

Извършва се евакуация на лагера, където са настанени близо 12 700 кандидати за убежище. Фотограф на АФП свидетелства, че някои от тях са побягнали към пристанището на град Митилини, но са били блокирани от полицейски автомобили.

По информация на гръцките медии пожарът е предизвикан умишлено по време на бунт на имигранти, които е трябвало да бъдат изолирани заради положителни проби за коронавирус.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 анти-меркел

    4 1 Отговор
    каква по-добра помощ от бензин по границите на лагера?
  • 2 Ясно е

    7 1 Отговор
    Турска асиметрична заплаха, турска хибридна война. Там има джихадисти, които се правят на мигранти. Всички знаят това. Напразно всичко, гърците няма да се поддадат.

    Коментиран от #4

  • 3 Грейс

    3 0 Отговор
    Ако бяха изгорели, това щеше да е новина!
  • 4 Навсякъде виждаш турци

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ясно е":

    Я провери под леглото дали не се е скрил някой турчак с голям токмак
  • 5 До Светлото бъдеще

    2 0 Отговор
    Абе изхвърлете ги тези маймуни бе? Не ги регистрирайте, щом нямат документи, не ги настанявайте, не ги хранете за сметка на данъкоплатците. Ако някое НПО ги иска веднага му гим зачислявайте на пълна издръжка под страх от съдебно преследване. И най важното-нови НЕ ДОПУСКАЙТЕ. Афррика 50000000 през 1800 год. е станала 250 000000 през 1965г. А сега е над един милиард. Четирикратно увеличение на биомасата за по-малко от 60 години. ЧЕТИРИКРАТНО!!!!