Last news in Fakti

11 Септември, 2020 14:05 2 660 8

Макрон: Трябва да се адаптираме към еволюцията на коронавируса!

  • еманюел макрон-
  • франция-
  • ковид-19

Президентът подчерта необходимостта от това взетите от правителството решения да бъдат изпълнявани на местно ниво и колко е важно всеки французин да поеме своята част от отговорността

Макрон: Трябва да се адаптираме към еволюцията на коронавируса! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Френското правителство ще обяви днес решения във връзка с разпространението на COVID-19, заяви днес президентът на Франция Еманюел Макрон, предаде Франс прес.

"Това, което трябва да направим, е да се адаптираме към еволюцията на вируса. Ще трябва да вземем решения, ще трябва да продължим да сме изискващи, реалисти и в същото време да не се поддаваме на каквато и да било паника", заяви Макрон на пресконференция по време на визитата си в Корсика, Южна Франция, предава БТА.

По време на днешното заседание на съвета за национална сигурност "искам да създадем видимост за следващите седмици", каза още френският лидер.

На въпрос във връзка с изказвания на Жан-Франсоа Делфреси, ръководител на научната комисия за COVID-19, сформирана от правителството, че на правителството ще му се наложи да вземе трудни решения, Макрон заяви, че "ролята на научната комисия е техническа".

Работа на политиците е да "вземат решения", като "се опитват да действат възможно най-прозрачно и най-ясно", уточни президентът.

Трябва да "се опитаме максимално да забавим и да спрем разпространението" на вируса със спазването на социална дистанция, като в същото време продължим да живеем, да даваме образование на децата си и да се грижим за болните от други заболявания, изтъкна президентът.

Макрон подчерта необходимостта от това взетите от правителството решения да бъдат изпълнявани на местно ниво и колко е важно всеки французин да поеме своята част от отговорността, "защото всички ние сме част от борбата с вируса".


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 В България 15% са седесари

    6 6 Отговор
    Ще оставите хората да измрат но ваксина от Русия няма да вземете

    Коментиран от #8

  • 2 да де

    12 0 Отговор
    Колко много кухи думи за някаква еволюция на вируса само и само за да се каже нещо, а всъщност мерките са едни същи. Въпроса е докога хората ще могат да търпят без работа,без приходи на глад и мизерия.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гост

    6 1 Отговор
    Добре де мерки мерки мерки а пари? Айде давайте ни същите доходи каквито взимаме като работим и ще си стоим в къщи инв градинката пред блока! Съгласен съм , че вируса е опасен инхора умират от него , но и без паричието е опасно и води до глад а от него също се умира! Та какво правим?!

    Коментиран от #7

  • 5 Ако ми гарантирате базов доход

    4 0 Отговор
    може и да се адаптирам, а засега не можете да ми платите дори само психологическите щети, от това че си загубих работата.
  • 6 Ротшилд Банк

    6 0 Отговор
    Браво момче ,продължавай да баламосваш стадото
  • 7 гжгж

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Заветната ционистска цел е да ни оберат и уморят. Така е обещал оня на Яков, на зазоряване : Ако то пусне ще му даде господство над света. Така пише в Библията. А да попитаме: Кой се страхува от светлината? Капиш?
  • 8 Stéphanie 🎲

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "В България 15% са седесари":

    Започна да му писва с лъжата Корона ВИРУС.Ваксина не е нужна всеки го разбра,маските поне още две години ще ги носим щещ не щещ .